5 κίνδυνοι πτώσης που πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης γάτας

Οι θερμοκρασίες πέφτουν, τα φύλλα αποκτούν ένα όμορφο κόκκινο χρώμα και πέφτουν, οι μέρες μικραίνουν: το φθινόπωρο είναι για τα καλά και πραγματικά εδώ. Αλλά η άφιξη αυτής της νέας σεζόν σημαίνει και την άφιξη νέων κινδύνων για τη γάτα σας. Μάθετε να τα αναγνωρίζετε για να προστατεύσετε καλύτερα την γατόγατα σας.

1. Οστεοαρθρίτιδα

Εάν είστε περήφανος ιδιοκτήτης μιας ήδη μεγάλης γάτας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η άφιξη του φθινοπώρου φαίνεται να του προκαλεί πολλά πόνος στις αρθρώσεις. Πράγματι, η οστεοαρθρίτιδα γίνεται αισθητή στις γάτες, όπως και στους ανθρώπους, μόλις ο καιρός γίνει πιο ζεστός. βρεγμένος.

ο συνέπειες είναι τότε καθαρά ορατές: η γάτα τείνει να κινείται λιγότερο και να κοιμάται περισσότερο. Το μοναδικό λύση ? Κράτα τη γάτα σου καλά ζεστός (και στεγνό) στο σπίτι!

2. Δακτυλίτιδα

Το φθινόπωρο, ο κίνδυνος να αναπτύξει η γάτα σας δακτυλίτιδα είναι ιδιαίτερα υψηλός. Πράγματι, αυτό μανιτάρι που προκαλεί α μυκητίαση Το δέρμα πιάνει το καλοκαίρι, αλλά ξυπνάει αυτή την εποχή. Το κύριο σύμπτωμα που πρέπει να σας προειδοποιήσει είναι η παρουσία στο δέρμα της γάτας σας άτριχες περιοχές και σε σχήμα στρογγυλό. Η πλάτη και το κεφάλι είναι τα μέρη του σώματος που επηρεάζονται συχνότερα. Σε αυτή την περίπτωση, η επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη, καθώς και ένας μεγάλος καθαρισμός στο σπίτι.

Και προσοχή, η δακτυλίτιδα μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο!

3. Κρότωνες

Με τον ερχομό του φθινοπώρου, άρα και του κρύου, νόμιζες ότι τελειώσατε με αυτά τα απαίσια τσιμπούρια; Σκεφτείτε ξανά, τα τσιμπούρια είναι πολύ μικρά πλάσματα. ανθεκτικός. Και για καλό λόγο, αναπτύσσονται ιδιαίτερα καλά όταν είναι λιγότερο από 20°C. Μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και σε θερμοκρασία 0°C, δηλαδή…

κουβέντα
Credits: iStock / Olga Kazanovskaia

Επομένως, ακόμη και το φθινόπωρο είναι απαραίτητο να συνεχίσετε περιποιηθείτε τη γάτα σας κάθε μήνα κατά των ψύλλων και των κροτώνων. Εάν βρείτε ένα τσιμπούρι προσκολλημένο στο δέρμα του, σκεφτείτε να το αφαιρέσετε αμέσως.

4. Ο θάνατος

Το φθινόπωρο είναι περίοδος αποβολής για τις γάτες. Τα καλοκαιρινά του μαλλιά δίνουν τη θέση τους στα δικά του χειμωνιάτικα μαλλιά, πιο παχύρρευστο και πιο ικανό να το προστατεύει από το κρύο. Το μόνο μικρό πρόβλημα: η γάτα καταπίνει περισσότερες νεκρές τρίχες από το συνηθισμένο κατά την περιποίηση. Αυτό προάγει το σχηματισμό τριχόμπαλων στο στομάχι του.

Προκειμένου να αποφύγετε πολλούς εμετούς, ακόμη και εντερικές αποφράξεις, μπορείτε να περιορίσετε τις τριχόμπαλες στη γάτα σας με βουρτσίζοντάς το κάθε μέρα.

5. Το χτύπημα των μπλουζ

Όπως εμείς, έτσι και οι γάτες μπορούν να πέφτουν θύματα κατάθλιψης μόλις πλησιάσει ο χειμώνας. Και για καλό λόγο, η γάτα είναι ένα ζώο που έχει μεγάλη ανάγκη λάμψη. Όσο λιγότερο φως εκτίθεται, τόσο λιγότερο χαρούμενος είναι.

Εάν έχει κατάθλιψη, η γάτα σας θα έχει την τάση να έχει έλλειψη ενέργειας, να τρώει λιγότερο και απομονωθείς. Σε αυτή την περίπτωση, μην καθυστερείτε να αντιδράσετε! Αφιερώστε το στο ελάχιστο 1 ώρα κάθε μέρα χύνω να παίξουμε μαζί του, αγκαλιάστε τον ή ακόμα και διδάξτε του νέα πράγματα. Εν ολίγοις, επαναφέρετέ το στη ζωή!

Η γάτα νιαουρίζει: μάθε τι σημαίνουν!

6 ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία σας!