5 καλοί λόγοι για να αποκτήσεις γάτα όταν κάνεις παιδί

Πολλοί (μελλοντικοί) γονείς αναρωτιούνται αν είναι εφικτή η συμβίωση μεταξύ γάτας και παιδιού. Σας λέμε αμέσως: η απάντηση είναι ναι! Όχι μόνο αυτό είναι απολύτως εφικτό, αλλά η παρουσία μιας γάτας στο σπίτι μπορεί να είναι πηγή πολλών οφελών, όχι μόνο για εσάς, αλλά και για το παιδί σας.

1. Είναι υπέροχος συμπαίκτης

Το καλό με τις γάτες είναι ότι μπορούν να σερβίρουν αληθινοί φίλοι για τα παιδιά μας. Πράγματι, αν η γάτα σας το θέλει φυσικά, το παιδί σας μπορεί να διασκεδάσει με αυτό σαν ένας μικρός τρελός σε πολλά παιχνίδια: παιχνίδια κρυφτού, καυγάδες ή ακόμα και παιχνίδια με μπάλα. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρχει χώρος για πλήξη στο σπίτι σας!

2. Λειτουργεί ως συρρικνωμένος στο σπίτι

Με την απεριόριστη ικανότητά της να ακούει, η γάτα σας μπορεί να είναι α αυτί που ακούει στα προβλήματα του παιδιού σας που το τελευταίο δεν θα ήθελε να σας εμπιστευτεί. Η συζήτηση με μια γάτα θα μπορούσε επομένως να είναι αληθινή έξοδος για εκείνον. Στην πραγματικότητα, το παιδί σας δεν θα νιώσει ποτέ ξανά μόνο του.

3. Κάνει καλό στην υγεία σας

Το καλό με μια γάτα είναι ότι μας κάνει να νιώθουμε καλά. Πράγματι, τίποτα δεν ξεπερνά ένα καλό γουργουρητό για να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα. Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι αυτό το γουργούρισμα της γάτας έχει επίσης ως αποτέλεσμα να μειώνει την αρτηριακή μας πίεση και να επιβραδύνει τον καρδιακό μας ρυθμό. Με λίγα λόγια έχει την ικανότητα να μας χαλαρώνει απόλυτα! Αν θέλετε να ηρεμήσει το παιδί σας, μια γάτα μπορεί να είναι μια καλή λύση.

Πιστώσεις: iStock

4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ακούγεται τρελό, αλλά τα παιδιά που μεγαλώνουν με γάτα έχει αποδειχθεί ότι έχουν ο μισός κίνδυνος εμφάνισης άσθματος ή αλλεργιών.

5. Ενθαρρύνει την εκμάθηση της ευθύνης

Το να έχεις γάτα σημαίνει επίσης να φροντίζεις κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό σου. Έτσι, το παιδί σας θα πρέπει να μάθει να προσέχει την κατάσταση της υγείας του, να το φροντίζει, να καθαρίζει το κουτί των απορριμμάτων του, να του δίνει φαγητό και ποτό… μάθετε να είστε υπεύθυνος ενήλικαςεν συντομία!

Θα σας αρέσει επίσης:

Πόσα χρόνια ζει μια γάτα;

10 περίεργες συμπεριφορές γάτας που εξηγούνται επιτέλους

Πόσο χρονών είναι η γάτα σας σε ανθρώπινη ηλικία;

Πώς να καθορίσετε την ηλικία της γάτας σας;

Δείτε πώς θα τα κρατήσετε ζεστά τον χειμώνα