5 λόγοι για να υιοθετήσεις μια γάτα όταν έχεις παιδί

Μόλις γίνει κάποιος γονιός, όλες οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με βάση την ευημερία του παιδιού. Αν έχετε σκεφτεί συχνά να υιοθετήσετε ένα μικρό αιλουροειδές, αλλά δεν έχετε κάνει ποτέ το βήμα από φόβο ότι η ένταξή του στην οικογένεια δεν θα πάει καλά, εδώ είναι 5 λόγοι για να σας πείσουν ότι όλα τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με γάτες.

1. Είναι καλό για το ηθικό

Είναι γνωστό, οι γάτες έχουν αποτέλεσμα πραϋντικός σε εμάς τους ανθρώπους, που δεν βρίσκει όμοιο στον κόσμο των ζώων. Χάρη στο δικό του γουργουρίζοντας και στα μεγάλα του ευαισθησίαη γάτα θα ξέρει πώς να καθησυχάζει το παιδί σας σε περιόδους άγχους.

γάτα αγκαλιά
Πιστώσεις: iStock

2. Κάνει καλό στην υγεία σας

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε επαφή με γάτες έχουν α ανοσοποιητικό σύστημα πιο δυνατός από τους άλλους. Πράγματι, το σώμα τους μαθαίνει να αμύνεται ενάντια στα κακά βακτήρια και είναι επίσης πολύ λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν άσθμα ή αλλεργίες.

παιδί γάτα
Πιστώσεις: iStock

3. Μαθαίνει την έννοια του σεβασμού

Μια γάτα είναι ένα ζωντανό ον από μόνη της. Κατέχει ένα ιδιοσυγκρασία μοναδικό και, ζώντας με αυτό, το παιδί σας θα το προσέξει αναγκαστικά. Θα καταλάβει γρήγορα το γλώσσα του σώματος του γάτου σου που θα του πει αν θέλει αγκαλιές, αν θέλει να παίξει ή αν θέλει να μείνει μόνος του. Έτσι, το παιδί σας θα συνειδητοποιήσει τη σημασία του σεβασμού των επιθυμιών της γάτας σας και, από κοινού, των επιθυμιών άλλων ζώων.

γάτα αγκαλιά
Πιστώσεις: iStock

4. Αποκτά αίσθημα ευθύνης

Το να έχεις γάτα στο σπίτι περιλαμβάνει να αναλάβει τη φροντίδα του, και όχι μόνο οι γονείς! Πράγματι, αν το παιδί καταλάβει ότι όταν ζει κανείς με ένα ον για το οποίο είναι υπεύθυνο, είναι απαραίτητο Να ταϊσωγια να του εξασφαλίσουμε καλή υγεία και καλή υγιεινή ζωής, να τον βουρτσίσουμε ή να αφαιρέσουμε τα τσιμπούρια του, θα είναι μόνο περισσότερο υπεύθυνος μια φορά ενήλικας.

γάτα αγκαλιά
Πιστώσεις: iStock

5. Έχει φίλο για μια ζωή

Αν το παιδί καταφέρει Σεβασμός την ιδιοσυγκρασία και τις επιθυμίες της γάτας, θα είναι εγγυημένο να έχει έναν φίλο για δέκα καλά χρόνια. Όχι μόνο θα μπορέσει να της πει όλες τις ατυχίες του και να κλάψει στα μαλλιά του, αλλά θα έχει και μια τρομερή συμπαίκτης οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας.

η γάτα παίζει
Πιστώσεις: iStock

Θα σας αρέσει επίσης:

10 αλάνθαστα επιχειρήματα για να πείσετε τον σύζυγο ή τους γονείς σας να υιοθετήσουν μια γάτα

Υιοθετώντας ένα γατάκι ή μια ενήλικη γάτα, πώς να επιλέξετε;

Οι 5 κορυφαίες ράτσες γατών διαμερισμάτων

17 φωτογραφίες από γάτες σε ασυνήθιστα μέρη!

Οι 5 μικρότερες ράτσες γατών στον κόσμο