5 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για τις γάτες

Νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για τους φίλους μας με γάτες; Αν δεν είστε πραγματικά ειδικός, μάλλον δεν γνωρίζετε τα 5 παρακάτω πράγματα για αυτούς!

1. Διαχειρίζονται πολύ καλά τη ζέστη

Μια γάτα ανέχεται πολύ καλύτερα πολύ υψηλές θερμοκρασίες παρά χαμηλές θερμοκρασίες. Οι άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται αδιαθεσία όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από 44°C. Οι γάτες δεν ενοχλούνται από τη ζέστη αρκεί το δέρμα τους να μην φτάνει τους 50°C.

ήλιος γάτα
Πιστώσεις: iStock

2. Τα μουστάκια τους είναι το κύριο ορόσημό τους

Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να κόβετε τα μουστάκια μιας γάτας (ακόμα και αν μεγαλώσουν ξανά). Πράγματι, τα μουστάκια τους είναι πραγματικό ορόσημο για αυτούς. Αν τα κόψεις, η γάτα κίνδυνος να χαθεί και χτυπώντας γύρω.

Γενικά οι γάτες έχουν 24 δονήσεις (ή μουστάκια) που του επιτρέπουν να προσανατολίζεται. Τα μουστάκια περιέχουν νευρικές απολήξεις. Συνδεδεμένες με το οπτικό νεύρο, αυτές οι απολήξεις μεταδίδουν διαφορετικά μηνύματα στον εγκέφαλο όταν βουρτσίζουν αντικείμενα ή αισθάνονται δονήσεις, επιτρέποντας στο ζώο να εντοπίσει τον εαυτό του στο διάστημα.

chat μουστάκια
Συντελεστές: Lohrelei/Pixabay

3. Έχουν μια ακατανίκητη όσφρηση

Η μύτη της γάτας έχει διπλάσια οσφρητικούς υποδοχείς από αυτό ενός ανθρώπου. Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι η γάτα σας μυρίζει ό,τι περνά κάτω από τη μύτη της, να ξέρετε ότι είναι για να μάθετε για φαγητό, έναν πιθανό κίνδυνο ή για να μάθετε για την παρουσία άλλων γατών. Δεν είναι η γεύση, αλλά η μυρωδιά της γάτας που την ελκύει σε μια συγκεκριμένη τροφή.

η γάτα τρώει
Πιστώσεις: iStock

4. Η γλώσσα τους είναι τραχιά για περιποίηση

Οι γευστικοί κάλυκες της γάτας είναι παρόμοιοι με Γυαλόχαρτο. Είναι δεκτικά σε αλμυρές, πικρές και ξινές γεύσεις, αλλά όχι γλυκές!

Από την άλλη πλευρά, εάν η γλώσσα των γατών είναι τόσο τραχιά, είναι για να τους επιτρέψετε να καθαριστούν καλά. Πράγματι, επιτρέπει βουρτσίστε και καθαρίστε το τρίχωμα σε βάθος. Επιπλέον, αυτά ασπερότητες με το οποίο παρέχεται η γλώσσα των γατών επιτρέπουν επίσης καλύτερη διατήρηση της τροφής ή ακόμα και του νερού.

chat τουαλέτα
Συντελεστές: TeamK/Pixabay

5. Έχουν ιδιαίτερη άποψη

Το όραμα των γατών είναι προφανώς διαφορετικό από αυτό των ανθρώπων. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι γάτες δεν μπορεί να δει στο απόλυτο σκοτάδι όπως μας αρέσει να λέμε, ακόμα κι αν καταφέρνουν να δουν πότε υπάρχει πραγματικά πολύ λίγο φως. Μπορούν να δουν έξι έως οκτώ φορές καλύτερα από τους ανθρώπους σε χαμηλό φωτισμό. Το χρωματικό φάσμα που αντιλαμβάνονται οι γάτες περιστρέφεται γύρω από το πράσινο και το μπλε με παστέλ χρώματα.

μάτια της γάτας
Credits: Pxhere

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Βλέπουν οι γάτες χρώματα;

Βλέπουν πραγματικά τόσο καλά οι γάτες τη νύχτα;

Γιατί οι γάτες γρατσουνίζονται η μία την άλλη;

Καλή ή κακή ιδέα;

Γιατί οι γάτες Manx δεν έχουν ουρές;