5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν την εντελώς χνουδωτή γάτα

Το Ragdoll (που σημαίνει “κούκλα κουρελιού” στα αγγλικά) είναι ένας ευγενικός γίγαντας που έχει αποπλανήσει τους Γάλλους. Η ήρεμη δύναμή του και τα έντονα μπλε μάτια του τον κάνουν έναν ιδανικό γάτο σύντροφο.

1. Μια χαλαρή γάτα

Ονομάζεται “κουρέλι κούκλα” επειδή έχει συνήθεια της απόλυτης χαλάρωσης Όταν πιαστεί στα χέρια, το Ragdoll έχει ό,τι χρειάζεται για να σαγηνεύσει τους λάτρεις των ήρεμων και ήρεμων αιλουροειδών.

Έχει τέτοια ικανότητα χαλάρωσης που όταν κοιμάται, μπορεί ακόμη και να πέσει τόσο βαθιά είναι ο ύπνος του. Καταπληκτικό για μια γάτα, σωστά;

chat ragdoll
Συντελεστές: ZEROXO/Pixabay

2. Πρόσφατες καταβολές

Η ιστορία της γάτας Ragdoll είναι μάλλον πρόσφατη. Πράγματι, αυτή η φυλή εμφανίστηκε με τα χρόνια 1960 στις ΗΠΑ. Ενώ α γάτα με άσπρα μαλλιά και μπλε μάτια χτυπιέται από ένα αυτοκίνητο, η Ann Baker τη σώζει πηγαίνοντάς την στον κτηνίατρο. Αυτός ο Πέρσης κτηνοτρόφος τη βάζει στη συνέχεια, μόλις σταθεί στα πόδια της, να ζευγαρώσει με έναν από τους προστατευόμενους της.

Τα γατάκια που γεννήθηκαν από αυτή τη διασταύρωση είχαν ένα πολύ υπάκουος χαρακτήραςπου ενέπνευσε το όνομά τους «κουρέλιες κούκλες».

chat ragdoll
Συντελεστές: ZEROXO/Pixabay

3. Επιβλητική σωματική διάπλαση

Το Ragdoll είναι μια από τις μεγαλύτερες γάτες που υπάρχουν μαζί με το Maine Coon. Φτάνει στο ενήλικο μέγεθος σε ηλικία 2 ή 3 ετών. Το σώμα του είναι μακρύ, ορθογώνιο και δυνατό, αλλά το κεφάλι του είναι πιο στρογγυλεμένο. Μια αρσενική γάτα μπορεί να ζυγίζει έως 9 κιλά και ένα θηλυκό έως 6 κιλά.

Τα μεσαία έως μακριά μαλλιά του είναι μεταξένιος και βοηθά να του δώσει αυτή την επιβλητική εμφάνιση. Από την άλλη, είναι εύκολο να διατηρηθεί από τότεδεν μπλέκει.

chat ragdoll
Συντελεστές: lightinacube/Pixabay

4. Υποχρεωτικά μπλε μάτια

Μια από τις βασικές ιδιαιτερότητες του Ragdoll είναι ότι έχει υπέροχα μπλε μάτια. Μπορείς να χαθείς μέσα σε αυτό…

chat ragdoll
Συντελεστές: woodsilver/Pixabay

5. Προτιμά την πολυκατοικία

Σε αντίθεση με τα περισσότερα αιλουροειδή, το Ragdoll είναι σπίτι. Το να μένει σε διαμέρισμα θα του ταιριάζει απόλυτα. Πολύ ευαίσθητο στο θόρυβο και την ταραχήδεν είναι απερίσκεπτος και δεν θα νιώσει την επιθυμία να εξερευνήσει το περιβάλλον.

Πολύ διακριτικός, ξεχειλίζει από αγάπη και έχει μεγάλη ανάγκη για στοργή. Εάν είστε ο τύπος που λείπετε συχνά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλύτερα να μην επιλέξετε ένα Ragdoll!

chat ragdoll
Συντελεστές: Kadisha/PIxabay

Τι ετήσιο προϋπολογισμό πρέπει να σχεδιάσετε για τη γάτα σας;

Οι 8 πιο κοινωνικές φυλές γατών