5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο

Το Maine Coon είναι μια μαγευτική γάτα. Η εντυπωσιακή γούνα και το γιγάντιο μέγεθός του το κάνουν μια ασυνήθιστη γάτα. Θεωρούμενος γάτα-σκύλος, είναι ο αγαπημένος γάτος των Γάλλων από το 2012.

1. Η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο

Μπορεί να μετρήσει έως και 1 μέτρο και να φτάσει μέχρι 14 κιλά, το Maine Coon είναι η μεγαλύτερη ράτσα οικόσιτης γάτας στον πλανήτη. Του εμφάνιση άγριας γάτας παρόλα αυτά κομψό. Όπως οι αγριόγατες και οι λύγκες, τα αυτιά του καταλήγουν σε α μικρή τούφα μαλλιών.

Προικισμένο με μια γούνα αντάξια ενός μικρού λιονταριού που το κάνει ακόμα πιο επιβλητικό, έχει επίσης ένα στιβαρό μυϊκό σώμα.

τσατ Μέιν Κουν
Πιστώσεις: iStock

2. Αμφιλεγόμενη προέλευση

Ο θρύλος λέει ότι το όνομα “Maine Coon” προήλθε από το ζευγάρωμα άγριων γατών που ζουν στην πολιτεία Maine των ΗΠΑ και ρακούν («ρακούν» στα αγγλικά). Φυσικά, αυτό είναι αδύνατο. Ένας άλλος μύθος λέει ότι αυτή η γάτα μεταφέρθηκε στην αμερικανική ήπειρο από τους Βίκινγκς με τα πλοία τους.

Πιο σοβαρά, θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα μιας διασταύρωσης μεταξύ ημι-άγριων γατών του Maine και γατών Angora που εισάγονται από την Ασία από Άγγλους αποίκους. Είναι το Αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά καθαρόαιμη γάτα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η ημιμακρυμάλλη γάτα είχε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1990.

Η γάτα Maine Coon νιαουρίζει
Πιστώσεις: iStock

3. Λατρεύει το νερό

Το Maine Coon είναι μια από αυτές τις σπάνιες γάτες που λατρεύουν το νερό. Πράγματι, τίποτα δεν τον διασκεδάζει περισσότερο από το να βυθίζει τα πόδια του στο μπολ του με νερό. Του αρέσει επίσης πιείτε απευθείας από τις βρύσες και αν φτάσει παντού, τόσο το καλύτερο!

τσατ Μέιν Κουν
Credits : Tobacco The Jaguar/Flickr

4. Μια εργαζόμενη γάτα

Το Maine Coon θεωρείται συχνά το πιο σκυλί από γάτες. Πράγματι, είναι πολύ εύκολο στην εκπαίδευσημαθαίνει γρήγορα να ανασύρει μια μικρή μπάλα και μπορεί να την περπατήσει ακόμα και με λουρί!

Διαθέτει επίσης ένα κυνηγό ένστικτο πολύ ανεπτυγμένο. Θα είναι έτσι πολύ χαρούμενος στην ύπαιθρο όπου όχι μόνο θα μπορεί να ασκήσει τον εαυτό του όπως θέλει και να ικανοποιήσει το ένστικτό του για ελευθερία, αλλά και να απαλλάξει τα αμπάρια από κάθε είδους παράσιτα.

Γατάκι Μέιν Κουν που βρίσκεται
Πιστώσεις: iStock

5. Ένας ευγενικός γίγαντας

Το Maine Coon έχει ένα γλυκό και χαρούμενο χαρακτήρα. πολύ ειρηνικό, καμία ουγγιά επιθετικότητας δεν είναι παρών μαζί του. Στοργικός, αγαπά τον κύριό του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και δείχνει αδιάκοπη πίστη. Σε αντίθεση, δυσκολεύεται να αντέξει τη μοναξιά.

Πολύ κοινωνικός, μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε τύπο περιβάλλοντος, ανθρώπους και ζώα. Είναι ιδανικός συμπαίκτης για παιδιά που τους αρέσει να εντάσσονται στην οικογενειακή ζωή. Με λίγα λόγια, η ιδανική γάτα. Και εξάλλου δεν νιαουρίζει, αλλά ρουκουλέ !

γατάκι Μέιν Κουν
Πιστώσεις: iStock

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 10 κορυφαίες ράτσες γάτας που δεν φοβούνται το κρύο

Οι 10 αγαπημένες φυλές γατών των Αμερικανών

Οι 5 μεγαλύτερες ράτσες γατών στον κόσμο

Τα 50 καλύτερα ιαπωνικά ονόματα για σκύλους και γάτες

Τα πάντα για την ευρωπαϊκή γάτα: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή