5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτή τη μινιατούρα γάτας που μοιάζει με λεοπάρδαλη

Η γάτα της Βεγγάλης ή η γάτα της Βεγγάλης είναι τόσο μεγαλειώδης όσο και η ομώνυμη τίγρη. Με καταγωγή από την Καλιφόρνια, η γάτα Βεγγάλης είναι το αποτέλεσμα μιας διασταύρωσης μεταξύ μιας λεοπάρδαλης γάτας Βεγγάλης και μιας αμερικανικής κοντότριχης γάτας. Αυτός ο συνειρμός το κάνει μια γάτα με πολύ ευχάριστα χαρακτηριστικά.

1. Άγρια προέλευση

Η γάτα της Βεγγάλης είναι μια από τις λίγες γάτες που έχουν στην πραγματικότητα άγρια ​​προέλευση. Πράγματι, το ζώο στην πηγή της δημιουργίας του είναι μια άγρια ​​γάτα που βρίσκεται συχνά στην Ασία και η οποία έχει στίγματα φόρεμα σαν αυτό της λεοπάρδαλης.

Αυτό το αιλουροειδές είναι τόσο μεγάλο όσο οι γάτες που γνωρίζουμε και έχει α κυνηγό ένστικτο πολυ κοφτερο. Αυτό το ένστικτο του επιτρέπει να επιβιώσει στη φύση τρέφοντας μικρά θηράματα και ψάρια.

κουβέντα
Συντελεστές: gustavmelin0/Pixabay

2. Αιχμηρό κυνηγετικό ένστικτο

Η γάτα της Βεγγάλης έχει ιδιαίτερα δυνατούς μυς. Πολύ δυναμικός, χρειάζεται να ξοδέψει τον εαυτό του. Η πρόσβαση στο εξωτερικό είναι απαραίτητη για αυτό το αιλουροειδές του οποίου η αγαπημένη δραστηριότητα είναι το κυνήγι. Ή θα χρειαστεί πολλά παιχνίδια!

Μην εκπλαγείτε αν σας φέρνει συχνά τα δικά του τρόπαιααυτό το κορυφαίο αρπακτικό είναι κάθε άλλο παρά αδέξιο όταν πρόκειται να πιάσει θήραμα.

συνομιλία Βεγγάλη
Πιστώσεις: iStock

3. Απίστευτο παλτό

Το χρώμα του τριχώματος της γάτας της Βεγγάλης είναι απλά εκπληκτικό. Παρόμοιο με αυτό μιας λεοπάρδαλης, είναι συνήθως καφέ με μαύρες κηλίδες.

Η υιοθέτηση μιας γάτας αυτής της ράτσας είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν μια γάτα σπάνια και άτυπη σωματική διάπλαση. Αυτή η μικρή οικόσιτη λεοπάρδαλη σίγουρα θα την μιμηθούν όλοι όσοι τη συναντήσουν.

συνομιλία Βεγγάλη
Πιστώσεις: iStock

4. Εύκολη ιδιοσυγκρασία

Η γάτα Βεγγάλης είναι μια γάτα που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε κάθε κατάσταση. Λατρεύει παίξτε και ανεβείτε σε όλο το σπίτι. Ξέρει όμως και πώς να παραμένει ήρεμος αν νιώθει ότι ο κύριός του χρειάζεται ειρήνη.

Αυτή η γάτα έχει ένα υψηλή ευαισθησία που του επιτρέπει να ξέρει τι συμπεριφορά να υιοθετήσει ανάλογα με τη διάθεση των γύρω του. Είναι λοιπόν σε θέση να προσαρμόζεται σε κάθε άτομο και στον τρόπο ζωής του. Από την άλλη, δεν είναι και μεγάλος λάτρης των χαδιών.

κρεβάτι γατάκι Βεγγάλης
Συντελεστές: Sean McGrath/Wikimedia Commons

5. Μια άνευ όρων αγάπη για το νερό

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι αρκετά σπάνιο στις γάτες. Μήπως οφείλεται στην καταγωγή του ως αγριόγατος που του άρεσε να ψαρεύει; Σε κάθε περίπτωση, η γάτα της Βεγγάλης είναι λάτρης του νερού. Το μπάνιο επομένως δεν θα είναι αγγαρεία μαζί του.

συνομιλία Βεγγάλη
Συντελεστές: Irina_kukuts/Pixabay

Θα σας αρέσει επίσης:

10 είδη μικρών αιλουροειδών που σίγουρα δεν γνωρίζετε

Οι 10 πιο ακριβές ράτσες γατών στον κόσμο

Ινδική λεοπάρ γάτα: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το μικρότερο αιλουροειδές στον κόσμο

5 συμβουλές για να μην κάνεις λάθη!

10 λόγοι για να έχεις γάτα στο σπίτι