5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτή τη γάτα με καμπύλες

Ξάδερφος του Chartreux και του Ευρωπαίου, το British Shorthair αναγνωρίζεται από τα στρογγυλεμένα του σχήματα που το κάνουν να μοιάζει με μεγάλο αρκουδάκι.

1. Βρετανική καταγωγή

Η προέλευση του βρετανικού κοντότριχου δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπιστεί. Ο θρύλος λέει ότι α Έλληνας στρατηγός έφυγε από την αρχαία Αίγυπτο συνοδευόμενος από τις γάτες του, με το αγαπημένο του όνομα Scota. Αφού έφτασαν στην Πορτογαλία, οι γάτες αυτού του στρατηγού ζευγαρώθηκαν και πολλαπλασιάστηκαν. Μια μέρα, απόγονος αυτού του στρατηγού πήγε να ανακαλύψει τα βόρεια νησιά και επιβιβάστηκε μαζί του παιδιά της Σκωτίας. Ανακάλυψε ένα νησί όπου αποφάσισε να εγκατασταθεί με τις γάτες του και το ονόμασε Σκωτία, προς τιμήν της γάτας του αποθανόντος προγόνου του. Μετά έγινε το νησί Σκωτία.

Μόλις τον 19ο αιώνα αυτές οι γάτες «αλέα», που έκτοτε είχαν εξαπλωθεί σε όλο το νησί, αναγνωρίστηκαν ως ράτσα. Στην πραγματικότητα, οι Άγγλοι ήθελαν μια καθαρά αγγλοσαξονική ράτσα γατών και έκαναν σταυρούς από αυτές τις γάτες με Πέρσες. Η ομορφιά του βρετανικού κοντότριχου σαγήνευσε τότε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και η δημοτικότητά του ξεπέρασε τα σύνορα.

chat βρετανική κοντότριχη
Συντελεστές: chatteriedupanierdouil/Pixabay

2. Δυνατό και στρογγυλεμένο σώμα

Το British Shorthair είναι μια μάλλον επιβλητική γάτα δεδομένου ότι ζυγίζει μεταξύ 4 και 8 κιλών. Το σώμα του είναι δυνατό και μυώδες και το κεφάλι του είναι στρογγυλό σαν αυτό του αρκουδάκι. Λέγεται συχνά ότι είναι σε σχήμα μήλου. Τα στρογγυλά της μάτια, συνήθως χρυσά ή χάλκινα, ταιριάζουν με το χρώμα του φορέματός της, η μύτη της είναι κυρτή και τα αυτιά της είναι πολύ μυτερά.

chat gris βρετανική κοντή τρίχα
Πιστώσεις: iStock

3. Ένα παλτό από μαλλί

Τα μαλλιά του Βρετανικού Κοντότριχου έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι πολύ κοντό και σφιχτό, όπως υποδηλώνει το όνομά του. Η πυκνότητα των μαλλιών είναι τόσο δυνατή που τα κάνει να μοιάζει laine και το κάνει α απίστευτη γλύκα. Είναι απλό, μοιάζει σαν να χαϊδεύεις λούτρινο ζωάκι!

Όλα τα χρώματα του παλτού επιτρέπονται, αλλά το μπλε είναι το πιο δημοφιλές.

κουβέντα βρετανική κοντότριχη σεβασμό
Πιστώσεις: iStock

4. Ένα ήρεμο και ανεξάρτητο ταμπεραμέντο

Η βρετανική κοντότριχη γάτα είναι ιδιαίτερα αιλουροειδές ευγενικός και ανεκτικός, ειδικά με παιδιά και άλλα ζώα. Πολύ δεμένος με τον αφέντη του, χρειάζεται πολλή στοργή, αλλά ανέχεται πολύ καλά και τη μοναξιά.

Ο ανεξάρτητος, συγκρατημένος και περήφανος χαρακτήρας του μπορεί μερικές φορές να τον κάνει λίγο πεισματάρης. Χρειάζεται να του επιβληθούν όρια για να μην κυριεύσει τον άνθρωπο του.

Chaton British Shorthair
Συντελεστές : Lonexilesoul/Wikimedia Commons

5. Ένας μεγάλος κυνηγός

Το βρετανικό κοντότριχο κληρονόμησε από τους προγόνους του που κυνηγούσαν αρουραίους αρπακτικό ένστικτο. Ως αποτέλεσμα, έχει έντονη ανάγκη για χώρο και ελευθερία. Επομένως, η διαμονή σε διαμέρισμα δεν συνιστάται για αυτό το υπέροχο αιλουροειδές. Από την άλλη, λόγω του ανεξάρτητη ιδιοσυγκρασίαt, είναι απαραίτητο να του μάθεις πολύ νωρίς να επιστρέφει όταν του τηλεφωνείς.

Πολύ παιχνιδιάρικο, χρειάζεται να περιβάλλεται από παιχνίδια, αλλά και να μπορεί να διασκεδάζει με τα παιδιά της οικογένειας.

chat βρετανική κοντότριχη
Πίστωση: junko/Pixabay

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 10 κορυφαίες ράτσες γάτας που δεν φοβούνται το κρύο

Τα 9 επίσημα χρώματα τριχώματος της γάτας

Οι 10 πιο έξυπνες ράτσες γατών

Πώς να καθορίσετε το φύλο ενός γατάκι;

Τα πάντα για τη γάτα Tonkinese: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή