5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε για αυτή τη γάτα με λυγισμένα αυτιά

Τα τελευταία χρόνια, το Scottish Fold είναι σε όλη τη μόδα. Και για καλό λόγο, τα μεγάλα χρυσά ή χάλκινα μάτια του και τα μικρά του αυτιά διπλωμένα μπροστά του δίνουν ένα μοναδικό πρόσωπο και πραγματικά πολύ χαριτωμένο. Μια γάτα με καμπύλες!

1. Σκωτσέζικη καταγωγή

Το 1961, μια μικρή λευκή γυναίκα με το όνομα Σούζι γεννήθηκε στη Σκωτία. Ακολουθώντας α γενετική δυσπλασία, έχει διπλωμένα αυτιά. Αργότερα, η Susie γέννησε μια γέννα, αυτή είναι η αρχή της ράτσας Scottish Fold!

Αλλά τα μικρά είναι όλα επηρεασμένα από παραμορφώσεις άκρων και ουρών. Οι κτηνοτρόφοι στη συνέχεια πραγματοποιούν διαβάσεις με British Shorthairs προκειμένου να αφαιρεθούν αυτές οι δυσπλασίες, προκαλώντας το Scottish Fold που γνωρίζουμε σήμερα.

chat σκωτσέζικο πάσο
Συντελεστές: Max Pixel

2. Μια τρυφερή και συγκρατημένη γάτα

Το Scottish Fold αντιπροσωπεύει την ηρεμία και ενσαρκωμένη σοφία. Ποτέ καταπιεστικός, έστω μάλλον συγκρατημένος, δεν είναι ποτέ ενάντια σε ένα χάδι αλλά δεν θα επιμείνει αν νιώθει ότι δεν έχεις το κεφάλι να τον φροντίσεις.

Πολύ στοργικόςτο Scottish Fold χρειάζεται την παρουσία του Man αλλά υποστηρίζει και τη μοναξιά όταν δεν είναι πολύ τακτική.

chat σκωτσέζικο πάσο
Συντελεστές: Richard Blom/Public Domain Pictures

3. Κοινωνική ιδιοσυγκρασία

Ακόμα κι αν δεν του αρέσει να επιβάλλεται, το Scottish Fold είναι μια κοινωνική γάτα. Θα είναι άνετα με όλα τα μέλη της οικογένειας, παιδιά συμπεριλαμβανομένων, καθώς και με άλλα ζώα. Απολύτως όχι επιθετικό, δεν υπάρχει περίπτωση να αρχίσει να δαγκώνει ή να ξύνει.

Από την άλλη, το Scottish Fold αρέσει ηρεμία και μισεί να τον σπρώχνουν.

chat σκωτσέζικο πάσο
Συντελεστές: Huhsi/Wikipedia

4. Κοντά μαλλιά, σε αντίθεση με τον ξάδερφό του τον Highland Fold

Το Scottish Fold έχει ένα πυκνό αλλά κοντό παλτό, σε αντίθεση με τον ξάδερφό του το Highland Fold που έχει μακριά μαλλιά. Είναι σε θέση να αντέξει τις ιδιοτροπίες του καιρού αλλά είναι περισσότερο κατάλληλο για διαμέρισμα. Πράγματι, του αρέσει η άνεσή του, ειδικά όταν πρόκειται να χαλαρώνει ζεστά όλη μέρα σε έναν ωραίο μαλακό καναπέ.

Για να υιοθετήσετε ένα γατάκι Scottish Fold, υπολογίστε από 500 έως 1.500 ευρώ!

chat σκωτσέζικο πάσο
Συντελεστές: chris7533/Pixabay

5. Θέματα υγείας

Δεδομένου του ιδιαίτερο σχήμα αυτιά, το Scottish Fold είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στα παράσιτα του αυτιού. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε τα αυτιά του σχεδόν καθημερινά. Προσέξτε, μην χρησιμοποιήσετε μπατονέτα, μπορεί να του κάνετε κακό!

Το Scottish Fold διατρέχει επίσης τον κίνδυνο να είναι κουφός, ειδικά γάτες με λευκά παλτά και μπλε μάτια (όπως και άλλες ράτσες γατών). Τέλος, μπορεί επίσης να συναντήσει προβλήματα αρθρίτιδας, ειδικά στην ουρά και τα πόδια, που μπορεί να οδηγήσει σε ολική παράλυση. Έτσι, αν παρατηρήσετε κάποια ακαμψία στο Scottish Fold σας, μη διστάσετε να τον πάτε στον κτηνίατρο.

chat σκωτσέζικο πάσο
Credits: Pxhere

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 10 κορυφαίες ράτσες γατών που τα πάνε καλά με τους σκύλους

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Βρετανικό Κοντότριχο

5 απαραίτητα έγγραφα για να ζητήσετε για την αγορά ενός κουταβιού ή ενός γατάκι

Γιατί είμαι αλλεργικός σε κάποιες γάτες και σε άλλες όχι;

Top 10 φυλές γατών με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής