5 συμβουλές για να επιλέξετε το σωστό

Εάν έχετε μόλις υιοθετήσει ένα γατάκι, πρέπει να θέλετε να του δώσετε ό,τι καλύτερο στη διατροφή. Πράγματι, μια καλή διατροφή αποτελεί εγγύηση καλής υγείας για τους φίλους της γάτας μας. Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ποιοτικό φαγητό, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές!

1. Προτιμήστε κροκέτες ΚΑΙ πατέ

Τόσο η ξηρή τροφή, η οποία έρχεται με τη μορφή κροκέτας, όσο και η υγρή τροφή, η οποία είναι τροφή για γάτες, πρέπει να αποτελούν μέρος της διατροφής του γατιού σας. Πράγματι, ακόμα κι αν οι κροκέτες έχουν πρακτική πλευρά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελούν το κύριο μέρος της διατροφής του.

Ο λόγος ? Είναι πολύ σημαντικό για το γατάκι σας να το εξοικειώσετε με διαφορετικές γεύσεις και υφές.. Αυτό θα το κάνει λιγότερο δύσκολο μόλις ενηλικιωθείς.

Επιπλέον, πουρέ (ή κουτιά) για γάτες είναι αποτελείται κατά 90% από νερό. Ωστόσο, οι γάτες είχαν τη συνήθεια, από αμνημονεύτων χρόνων, να παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος της πρόσληψης νερού από την τροφή τους. Αυτός είναι ο λόγος που είναι γνωστό ότι δεν είναι πολύ πότες.

2. Επιλέξτε τις λεγόμενες «premium» μάρκες

Αν είχατε σκεφτεί να αγοράσετε την τροφή του γατάκι σας σε ένα σούπερ μάρκετ, ξεχάστε αμέσως αυτήν την ιδέα! Στην πραγματικότητα, Οι μάρκες τροφών για γάτες που μπορούν να βρεθούν στα σούπερ μάρκετ δεν είναι γνωστές για την ποιότητά τους. Αντίθετα, είναι απίθανο να μπορέσουν να προσφέρουν στο γατάκι σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται στη διατροφή του.

Είναι πολύ απλό, στον απέραντο κόσμο της τροφής για γάτες, όσο πιο ακριβό είναι, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα. Προτιμήστε λοιπόν να προτιμάτε τις λεγόμενες «premium» μάρκες ή κτηνιατρικές μάρκες. Σίγουρα, είναι ακριβό, αλλά αξίζει τον κόπο! Στην πραγματικότητα, ταΐζοντας το γατάκι σας μια δίαιτα υψηλής ποιότητας, μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές του να ζήσει μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή.

3. Ελέγχετε πάντα τα συστατικά

Πριν επιλέξετε μια τροφή για το γατάκι σας, κοιτάτε πάντα τι γράφει στην ετικέτα. Η γάτα είναι αυστηρό σαρκοφάγο, Οι ζωικές πρωτεΐνες πρέπει να αποτελούν μεγάλο μέρος της τροφής (40%).

γατάκι τρώει μπολ
Πιστώσεις: iStock

Για να είστε σίγουροι, ελέγξτε ότι το κρέας ή το ψάρι είναι αναγράφονται πρώτα στη λίστα των συστατικών.

4. Καλύψτε τις ενεργειακές σας ανάγκες

Το γατάκι έχει υψηλότερες ενεργειακές ανάγκες από μια ενήλικη γάτα. Και για καλό λόγο, χρειάζεται ενέργεια για να αναπτυχθεί ! Σε όλη την περίοδο ανάπτυξής του, φροντίστε να επιλέξετε τροφές με περισσότερες θερμίδεςπλούσιο σε λίπος, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί σωστά.

Για το λόγο αυτό, συνιστάται να επιλέξετε το ειδική τροφή για γατάκια. Το τελευταίο καλύπτει όλες τις ανάγκες του hairball σας.

5. Αποφύγετε το υπερβολικό βάρος και τις πεπτικές διαταραχές

Εάν, αφού επιλέξετε την τροφή του γατιού σας, διαπιστώσετε ότι το γατάκι σας έχει τάση για αύξηση βάρους ή πεπτικά προβλήματα (διάρροια, έμετος…), μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν αντέχει τη νέα του δίαιτα. Μπορεί επίσης να έχει τροφική αλλεργία.

Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσετε να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας για να βρείτε μαζί αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο αιλουροειδές σας.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Τροφή για γάτες: πόσο καιρό μπορεί να μείνει έξω;

Μπολ για γάτες: πού να τα βάλετε στο σπίτι;

Πώς να επιλέξετε τα σωστά μπολ για τη γάτα σας: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε!

Ρέψουν οι γάτες;

5 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να συνεννοηθούν οι γάτες και οι σκύλοι