5 συμβουλές για να κάνετε τη γάτα σας να αθλείται χωρίς να το γνωρίζετε

Από τότε που εξημερώθηκαν, οι γάτες τείνουν να παχύνουν. Και για καλό λόγο, πλέον περνούν περισσότερο χρόνο χαλαρώνοντας στον καναπέ αντί να πηγαίνουν για κυνήγι. Γιατί να ενοχλείτε όταν το φαγητό μπαίνει σχεδόν κατευθείαν στο στόμα τους; Και όμως, πρέπει και αυτοί να καταβάλλουν προσπάθειες για να διατηρήσουν την καλή υγεία. Για να ασκήσετε τη γάτα σας, ακολουθούν 5 συμβουλές που λειτουργούν κάθε φορά!

1. Κρεμαστά παιχνίδια

Οι γάτες γενικά έλκονται από οτιδήποτε κινείται. Έτσι, για να αποσπάσεις την προσοχή σου όταν δεν είσαι εκεί, κρεμάστε στα χερούλια της πόρτας και των παραθύρων του παιχνιδιού (τα φτερά και τα κουδούνια λειτουργούν ιδιαίτερα καλά) προσκολλημένα σε ένα κορδόνι. Το παραμικρό βύθισμα θα κάνει το νήμα να κινηθεί, ακονίζοντας τα αρπακτικά ένστικτα της μπάλλας μαλλιών σας.

2. Κρυφές λιχουδιές

Η γάτα έχει μια ιδιαίτερα λεπτή αίσθηση όσφρησης. Επίσης, η αγαπημένη του ασχολία είναι το κυνήγι. Εκ τούτου, κρύβουν τις αγαπημένες τους λιχουδιές σε πολλές γωνιές του σπιτιού θα μπορούσε να το διεγείρει για πολλές ώρες. Όχι μόνο θα του αρέσει να ψάχνει αυτές τις καλές μυρωδιές για να τις ξεπλύνει, αλλά θα λατρέψει επίσης να τις απολαύσει μόλις τις βρει. Από την άλλη, προσέξτε να μην κρυφτεί πολύ, δεν πρέπει να μεγαλώσει κι άλλο!

κοιλιά γάτα
Credits: iStock / ramustagram

3. Ψηλά μπολ

Αυτό το απλό κόλπο συνίσταται στο να τοποθετήσετε τα μπολ της γάτας σας σε ψηλές επιφάνειες, όπως στον πάγκο της κουζίνας, στην κορυφή της σκάλας ή ακόμα και σε ένα τραπέζι. Εκ τούτου, κάθε φορά που η γάτα σας αισθάνεται πεινασμένη, θα πρέπει να ασκείται για να συντηρηθούν.

4. Διαδρομές με εμπόδια

Υπάρχουν πολλά αξεσουάρ για να προσφέρετε στη γάτα σας μια πραγματική παιδική χαρά στο σπίτι. Ανακατέψτε δέντρο γάτας, γρατσουνιά, ψηλοί διάδρομοι, γέφυρες, σήραγγες και κρυψώνες για να δημιουργήσετε μια γιγάντια πορεία με εμπόδια! Χρειάζεστε ιδέες; Τα λέμε λοιπόν εδώ!

5. Ένα φιλαράκι!

Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από μια δεύτερη γάτα για να κάνει τη γάτα σας να τρέξει; Πράγματι, δύο γάτες μπορούν γρήγορα να έρθουν να παίξουν μαζί, αν τα πάνε καλά. Προσέξτε να επιλέξετε καλά ένα αιλουροειδές του οποίου ο χαρακτήρας μπορεί να ταιριάζει στον πρώτο σας σύντροφο. Αν μισούν ο ένας τον άλλον, η συγκατοίκηση μπορεί να είναι δύσκολη…

Γιατί το κατούρημα της γάτας μυρίζει τόσο άσχημα;

10 μικρές συμβουλές για να κάνετε την καθημερινότητα πιο εύκολη για τους ιδιοκτήτες γατών