5 συμβουλές για να μην κάνεις λάθη!

Η υιοθεσία ενός γατάκι δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Πριν ξεκινήσετε και υποδεχτείτε μια γάτα που θα σας συνοδεύει για τα επόμενα 10 ή 15 χρόνια της ζωής σας, πρέπει να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό σας. Ακολουθούν 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το μελλοντικό σας μαλλί.

1. Αρσενικό ή θηλυκό;

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνετε είναι αν προτιμάτε να υιοθετήσετε ένα αρσενικό ή ένα θηλυκό. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε το φύλο του γατιού σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους και τον τρόπο ζωής του.

Τα μη ευνουχισμένα αρσενικά μπορεί, μόλις ωριμάσουν σεξουαλικά, να θέλουν επισημάνετε την επικράτειά τους ούρηση σε όλο το σπίτι. Αυτό το μειονέκτημα μπορεί επίσης να συνοδεύεται από φυγή όταν τα θηλυκά είναι σε ζέστη. Εάν ζείτε σε ένα σπίτι με εξωτερικό, το αποστείρωση μπορεί να είναι ασφάλεια για τη γάτα. Πράγματι, θα είναι λιγότερο πιθανό να αρχίσετε να κυνηγάτε μια γάτα και έτσι να αποφύγετε ατυχήματα.

Τα μη στειρωμένα θηλυκά έχουν τα δικά τους θερμότητα τακτικά από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο. Οι αντιδράσεις θα εξαρτηθούν από την προσωπικότητα του καθενός, αλλά γενικά γίνονται εξωφρενικά στοργικές και αναπτύσσουν νιαουρίσματα όλη την ώρα. Εάν η γάτα σας μπορεί να έχει πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, συνιστάται να τη στειρώσετε για να το κάνετεαποφύγετε την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Από την άλλη, αν θα χαρείτε πολύ να καλωσορίσετε μια γέννα από μικρά γατάκια, επιλέξτε ένα θηλυκό.

2. Προσοχή στην ηλικία

Τα γατάκια συνήθως απογαλακτίζονται από τη μητέρα τους μετά 2 μήνες. Η υιοθέτηση ενός γατάκι πριν από αυτή την ημερομηνία μπορεί να το κάνει πιο εύθραυστο, αλλά και να οδηγήσει σε βέβαιο προβλήματα συμπεριφοράς ενηλικιότητα. Πράγματι, για να μπορέσει μια γάτα να αναπτυχθεί και να ανθίσει πλήρως, είναι απαραίτητο τα βασικά που έλαβε κατά την πρώιμη παιδική της ηλικία να είναι στερεός.

γατάκια
Συντελεστές: congerdesign/Pixabay

Μόνο η μητέρα του γατάκι ή, αν χρειαστεί, μια άλλη γάτα μπορεί να βάλει τις βάσεις για την εκπαίδευσή του. Ομοίως, η ζωή μέσα στα απορρίμματα είναι α σημαντικό πέρασμα για το γατάκι. Αν συνειδητοποιήσετε ότι το γατάκι που επιλέξατε δεν έχει φτάσει τους δύο μήνες, προχωρήστε.

3. Πηγαίνετε σε ειδικευμένους κτηνοτρόφους

ο εμπορία ζώων στην Ευρώπη είναι λεγεώνα. Είναι λοιπόν καλύτερα να φροντίσουμε το ζωάκι που θα έρθει στη ζωή μας να έχει μεγαλώσει σε α υγιεινό περιβάλλον. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στην επιλεγμένη εκτροφή ή καταφύγιο για να δείτε μόνοι σας το απόθεμα.

Οι χώροι πρέπει να είναι καθαροί και καλά συντηρημένοι. Στην περίπτωση της καθαρόαιμης εκτροφής, ο κτηνοτρόφος πρέπει να μπορεί να σας παρέχει το γενεαλογικο δεντρο των γατών του, δηλαδή την καταγωγή τους και το γενεαλογικό τους δέντρο.

4. Προσδιορίστε την κατάσταση της υγείας

Ένα άρρωστο γατάκι είναι πολύ εύθραυστο. Η φροντίδα που πρέπει να του δοθεί μπορεί όχι μόνο να είναι ακριβή, αλλά επιπλέον κινδυνεύει να πεθάνει μόλις φτάσει στο σπίτι σας. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι σημαντικό ναπαρατηρήστε τη γενική κατάσταση της γάτας πριν την υιοθετήσει καθώς και την ευημερία του τόπου ζωής της.

ο σημάδια καλής υγείας να παρατηρήσετε στο γατάκι είναι ένα γυαλιστερό παλτό, καθαρά μάτια, ροζ ούλα και ένας αόρατος αφαλός. Από την άλλη, ένα γατάκι που ξύνει συνεχώς, έχει διάρροια, ακανόνιστη αναπνοή ή ρινική καταρροή είναι ύποπτο.

Σε κάθε περίπτωση, πριν υιοθετήσετε ένα μικρό αιλουροειδές, ζητήστε να το δείτε βιβλιάριο υγείας. Θα δείτε αν έχει τσιπαριστεί, αποπαρασιτωθεί και εμβολιαστεί στους κανόνες και αν δεν πρέπει να τηρηθούν παρατηρήσεις από τον κτηνίατρο.

5. Αναλύστε τη συμπεριφορά

Το τελευταίο βήμα για την επιλογή του σωστού γατάκι είναι να καθορίσει την προσωπικότητά του. Από μικρή ηλικία, είναι πράγματι δυνατό να προβλέψετε χονδρικά τον χαρακτήρα που θα έχει η γάτα σας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι συμπεριφοράς στα γατάκια.

παιδί γάτα
Πιστώσεις: Aynur_sib / iStock

Εάν, όταν πλησιάζετε το γατάκι, έρχεται ενστικτωδώς προς το μέρος σας και αφήνεται να το μεταφέρετε και να το χειριστείτε χωρίς να πτοείται, σημαίνει ότι έχετε να κάνετε με ένα μικρό αιλουροειδές. πολύ καλά κοινωνικοποιημένος. Εδώ η περιέργεια κάθε άλλο παρά άσχημο ελάττωμα είναι. Πράγματι, αυτή η συμπεριφορά είναι ιδανική, γιατί σημαίνει από την αρχή ότι η γάτα θα έχει μεγάλες πιθανότητες να ανθίσει πλήρως στην οικογένειά σας.

Αν, αντίθετα, το γατάκι φαίνεται φοβισμένο όταν πλησιάζετε, έχετε να κάνετε με α συγκρατημένη ιδιοσυγκρασία. Ένα γατάκι που επιδιώκει πάση θυσία να κρυφτεί στην παραμικρή γωνία για να αποφύγει την επαφή θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για ένα μόνο άτομο. Η οικογενειακή ζωή, συνώνυμη με τον θόρυβο, θα μπορούσε να είναι υπερβολική για αυτή τη μικρή φύση.

Ενα γατάκι επιθετικός θα είναι πολύ δύσκολο να μορφωθεί. Αν, μόλις του απλώσεις το χέρι, σε ξύσει και παλέψει, σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις υπομονή για να τον κάνεις πιο πειθήνιο στο μέλλον.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο ? Θα σας αρέσει επίσης:

Πόσο χρονών ήταν η γηραιότερη γάτα στον κόσμο;

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτή τη μινιατούρα γάτας που μοιάζει με λεοπάρδαλη