5 συμβουλές για να το ταΐσετε καλά

Εάν η γάτα σας έχει υπερθυρεοειδισμό, σημαίνει ότι ο θυρεοειδής αδένας της παράγει πάρα πολλές ορμόνες. Ωστόσο, μια ασυνήθιστα υψηλή παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών μπορεί να επηρεάσει την υγεία του: η απώλεια βάρους, η υψηλή αρτηριακή πίεση ή ακόμα και η υπερκινητικότητα είναι στη συνέχεια στο πρόγραμμα. Για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας, συχνά χορηγείται δια βίου ιατρική θεραπεία. Μπορεί επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης ή θεραπείας με ραδιενεργό ιώδιο και έτσι να επιτραπεί η πλήρης ανάρρωση. Ωστόσο, σπάνια ασκούνται. Υπάρχει λοιπόν μια τελευταία λύση: διαχείριση ενέργειας!

Καλό να ξέρω : πριν αλλάξετε τη διατροφή της γάτας σας με υπερθυρεοειδισμό, η κτηνιατρική συμβουλή είναι απαραίτητη!

1. Μειώστε το ιώδιο στη διατροφή σας

Πρόσφατα, α δίαιτα χωρίς ιώδιοπου διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή, αναπτύχθηκε για γάτες με υπερθυρεοειδισμό.

Πράγματι, η πρόσληψη ιωδίου είναι απαραίτητη για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Επομένως, μειώνοντας τα επίπεδα ιωδίου στα τρόφιμα, περιορίζει επίσης την ποσότητα των θυρεοειδικών ορμονών που παράγεται από το ζώο.

Γενικά, το σώμα της γάτας αρχίζει να μειώνει την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών από την τρίτη εβδομάδα αυτής της δίαιτας. Και μόνο μετά από λίγους μήνες η παραγωγή επέστρεψε στο κανονικό.

2. Ταΐστε τον αποκλειστικά με τροφές χωρίς ιώδιο

Εάν αρχίζετε να ταΐζετε το μαλλί σας με δίαιτα χωρίς ιώδιο, είναι απαραίτητο να του δώσετε μόνο αυτό. Πράγματι, αν το ταΐζατε επίσης με κανονική τροφή για γάτες, με λιχουδιές ή με υπολείμματα τραπεζιού, η δίαιτα δεν θα ήταν αποτελεσματική. Έστω και σε μικρές ποσότητες!

3. Βεβαιωθείτε ότι δεν μπορεί να κυνηγήσει

Επίσης, εάν η γάτα σας έχει πρόσβαση στην ύπαιθρο και κυνηγά και τρώει θήραμα, ένα τέτοιο καθεστώς δεν είναι δυνατό. Πράγματι, και εκεί το αιλουροειδές σας θα αύξανε το επίπεδο ιωδίου στο σώμα του. Όλες οι προσπάθειες που έγιναν πριν θα ήταν τότε μάταιες.

γάτα που κυνηγάει θήραμα
Πιστώσεις: iStock

4. Επιλέξτε κονσέρβες

Δεδομένου ότι η γάτα σας παράγει πάρα πολύ θυρεοειδική ορμόνη, μπορεί να πίνει και να ουρεί πιο συχνά.

Σε αυτή την περίπτωση, μην διστάσετε προτιμήστε κονσερβοποιημένα υγρά τρόφιμα (πιτάκια). Πράγματι, αυτά έχουν α υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό από τις ξηρές τροφές (κροκινές). Έτσι, το αιλουροειδές σας μπορεί να παράγει λιγότερα ούρα.

5. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες

Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού στις γάτες είναι α αυξημένη όρεξη που συνοδεύεται από απώλεια βάρους. Και για καλό λόγο, ο υπερθυρεοειδισμός επιταχύνει το μεταβολισμό, το ζώο στη συνέχεια καίει τις θερμίδες του ακόμη και πριν το σώμα του καταφέρει να τις απορροφήσει και να τις μετατρέψει σε ενέργεια.

Εάν η γάτα σας έχει χάσει πολύ βάρος καθώς και μεγάλο μέρος της μυϊκής της μάζας, είναι επομένως απαραίτητο να μεγαλώσει. Για να το κάνετε αυτό, σκεφτείτε να επιλέξετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Ωστόσο, προσέξτε να εξασφαλίσετε ότι οι πρωτεΐνες είναι υψηλής ποιότητας!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Η γάτα μου είναι πολύ λεπτή: 5 συμβουλές για να την παχύνεις

Διαβητική γάτα: 5 συμβουλές για να την ταΐσετε καλά

Γάτα με νεφρική ανεπάρκεια: 5 συμβουλές για να την ταΐσετε σωστά

6 εκπληκτικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον ύπνο της γάτας σας

Πώς να καθορίσετε το φύλο ενός γατάκι;