5 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να συνεννοηθούν οι γάτες και οι σκύλοι

Όταν αγαπάτε τους σκύλους όσο τις γάτες και θέλετε να συμφιλιώσετε αυτές τις δύο προτιμήσεις στο σπίτι σας, μπορείτε γρήγορα να συναντήσετε ένα κόκαλο. Πώς να κάνει τη συμβίωση γάτας και σκύλου να πάει καλά και να αλλάξει η έννοια του ρητού «να τα πάνε καλά σαν σκύλος και γάτα»; Ακολουθούν 5 συμβουλές για να κάνετε την καθημερινότητα πιο εύκολη με τις δύο αγαπημένες σας γούνινες μπάλες.

Οι γάτες που δεν αντέχουν τα σκυλιά (ή το αντίστροφο) είναι λεγεώνες. Αυτό το μίσος του άλλου υπακούει σε ένα προγονικό ένστικτο όπου, στην άγρια ​​φύση, τα σκυλιά ήταν αρπακτικά της γάτας. Τα μικρά μας αιλουροειδών έχουν μάθει λοιπόν Προσοχή αυτού του μεγάλου σαρκοφάγου.

Τα μέσα επικοινωνίας γατών και σκύλων είναι τόσο εκ διαμέτρου αντίθετα που είναι αδύνατο να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Το πιο εντυπωσιακό είναι το tail beat που είναι α σημάδι χαράς για τα σκυλιά ενώ είναι α σημάδια νευρικότητας στις γάτες. Ωστόσο, οι υπάρχουσες διαφορές μεταξύ σκύλων και γατών δεν είναι αναπόφευκτες. Μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να κάνεις τα πράγματα να κινηθούν, αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις.

1. Παίξτε τον διαμεσολαβητή

Όταν ένας νέος σύντροφος φτάνει στην οικογένειά σας, είναι πολύ σημαντικό να διευκολύνετε τη συνάντηση με τον σκύλο ή τη γάτα σας. Η καλύτερη λύση δεν είναι να τους αντιμετωπίσετε αμέσως, αλλά να τους αντιμετωπίσετεκανονίστε να συναντηθούμε λίγο αργότερα μέσα σε ένα κλειστό, ουδέτερο δωμάτιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, μείνετε παρόντες στο δωμάτιο και αφήστε τους να μετρήσουν τον εαυτό τους. Επέμβετε μόνο εάν πιστεύετε ότι η κατάσταση μπορεί πραγματικά να ξεφύγει από τον έλεγχο.

ο σκύλος μυρίζει σαν γατάκι
Πιστώσεις: iStock

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του εγκλεισμού, είναι φυσιολογικό τα δύο ζώα να έχουν ύποπτες αντιδράσεις μεταξύ τους, ή ακόμα και να γίνουν βίαιοι. Το σφύριγμα και η αιχμηρή πλάτη στις γάτες, το γρύλισμα και η θέα των κυνόδοντων στους σκύλους μπορεί να αυξήσουν σημαντικά την ένταση. Μην πανικοβάλλεστε όμως, ο καθένας χρησιμοποιεί μόνο τα μέσα επικοινωνίας του είδους του. Βασικά, μιλούν μεταξύ τους σε διαφορετικές γλώσσες.

Αν καταφέρει να ηρεμήσει η κατάσταση και ότι αφού συνειδητοποιήσετε ότι οι προθέσεις όλων δεν ήταν επιθετικές, μπορείτε να βγείτε από το δωμάτιο και να τους αφήσετε μόνους για λίγο.

2. Μην τα ταΐζετε μαζί

Πρώτα, είναι απαραίτητο να χωριστούν τα γεύματα για τον σκύλο και τη γάτα σας. Ταΐστε τα σε διαφορετικές ώρες και σε διαφορετικά δωμάτια. Τα γεύματα είναι πολύ σημαντικές ώρες για τα ζώα και η αποδοχή ότι ένας νεοφερμένος, επιπλέον από άλλο είδος, εισβάλλει στην επικράτειά του μπορεί να πάρει χρόνο.

Όταν εδραιωθεί πλήρως η συμβίωση μεταξύ των δύο ζώων σας, θα μπορείτε να προσπαθήσετε να τα κάνετε και τα δύο να φάνε, για παράδειγμα, στην κουζίνα. Ένα μικρό κόλπο για να αποτρέψετε τον σκύλο σας να κλέψει την τροφή της γάτας σας: βάλτε το μπολ του τελευταίου σε ύψος !

3. Μην δημιουργείς ζήλια

Οι πρώτες μέρες της συμβίωσης, να είσαι δίκαιος και δίκαιος. Το ζώο που ζούσε μαζί σας μπορεί να αισθάνεται ότι έχει μείνει έξω εάν περνάτε πολύ χρόνο με τον νέο σας φίλο. Δώστε χρόνο για έναν προς έναν χρόνο μετά παρουσία του άλλου σιγά σιγά. Θα συνηθίσουν έτσι να συγκρατούν τη ζήλια τους και να αποδέχονται την παρουσία του άλλου στο σπίτι.

κουτάβι γατάκι σκύλος γάτα
Συντελεστές: kitty.green66/Flickr

4. Επιβραβεύστε τις προσπάθειές τους

Κάθε προσπάθεια έχει ανταμοιβή. Δεν είναι εύκολο για έναν σκύλο ή μια γάτα, που είναι συνηθισμένοι στη ρουτίνα μαζί σου, να δει ένα άλλο ζώο να φτάνει, που είναι ο χειρότερος εχθρός του. Επομένως είναι καλό αφιερώστε χρόνο για να παρατηρήσετε την πρόοδο και ενθαρρύνετε την καλή συμπεριφορά με λίγη απόλαυση.

Εάν ο σκύλος σας στέκεται πολύ κοντά στη γάτα σας χωρίς να γρυλίζει, επιβραβεύστε τον. Κάντε το ίδιο για τη γάτα σας. Σταδιακά, θα καταλάβουν ότι α θετική συμπεριφορά είναι η καλύτερη στάση που πρέπει να υιοθετήσουν όταν είναι ο ένας δίπλα στον άλλο.

5. Αφήστε τους να γνωριστούν μεταξύ τους

Ο κύριος δεν πρέπει να παίζει διαιτητές όλη την ώρα. Είναι απαραίτητο ο σκύλος και η γάτα να γνωριστούμε ήρεμα. Αν τα πράγματα πάνε καλά, μπορεί ακόμη και να δημιουργήσουν μια πολύ δυνατή φιλία. Στη χειρότερη περίπτωση, θα ζήσουν δίπλα δίπλα αδιαφορώντας ο ένας για τον άλλον.

Σε κάθε περίπτωση, μην επεμβαίνεις σε κάθε μικρή διαφωνία εκτός εάν ο κίνδυνος για το ένα ή το άλλο από τα ζώα σας είναι απτός. Χρειάζεται χρόνος για να ηρεμήσουν τα ένστικτα και το να αφήνεις τα πράγματα να συμβαίνουν όσο πιο φυσικά γίνεται είναι συχνά η καλύτερη λύση.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

5 συμβουλές για μια επιτυχημένη συμβίωση μεταξύ πολλών σκύλων

Συμβίωση μεταξύ γατών: 5 κανόνες που πρέπει να σεβαστείς

Οι 10 κορυφαίες ράτσες σκύλων που τα πάνε καλά με τις γάτες

5 συμβουλές για να επιλέξετε το σωστό

Top 5 πιο ήσυχες ράτσες γατών