5 χαριτωμένοι τρόποι για να τιμήσετε τη μνήμη της γάτας σας

Αν έχασες πρόσφατα τη γάτα σου, πρέπει αναμφίβολα να νιώθεις εντελώς συντετριμμένος… Και για καλό λόγο, δένουμε με αυτές τις μικρές μπάλες μαλλιών σαν αληθινά μέλη της οικογένειάς μας! Για να απαλύνετε λίγο τον πόνο και να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τη θλίψη σας, μπορείτε στη συνέχεια να δοκιμάσετε αυτήν τη λύση: τιμήστε τη μνήμη της γάτας σας. Προσοχή όμως, μην περιμένετε και θαυματουργή μέθοδο, μόνο χρόνο μπορεί να απαλύνει τον πόνο σου…

1. Φυτέψτε ένα δέντρο

Εάν εσείς ή κάποιος κοντά σας έχετε κήπο, μη διστάσετε να φυτέψετε ένα δέντρο ή ένα λουλούδι εκεί, στη μνήμη της γάτας σας. Το να φροντίζεις αυτό το φυτό, να το βλέπεις να μεγαλώνει σιγά σιγά μέχρι να ανθίσει πλήρως, μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.

Πράγματι, όχι μόνο θα νιώσετε ξανά χρήσιμοι φροντίζοντας την, αλλά επιπλέον μπορείτε να έρθετε και να μαζευτείτε σε αυτήν την τοποθεσία όταν αισθάνεστε την ανάγκη. Γιατί αυτό το δέντρο ή αυτό το λουλούδι έχει στόχο να αναπαραστήσει τη μνήμη της γάτας σας και να την κάνει να διαρκεί στο χρόνο.

2. Οργανώστε μια τελετή μνήμης

Η τελετή, θρησκευτική ή μη, είναι απαραίτητο πέρασμα για πολλούς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, σου επιτρέπει να θρηνήσεις μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Γιατί να μην είναι το ίδιο και για τα κατοικίδιά μας;

Για να βοηθήσετε εσάς και την οικογένειά σας να κάνετε συγκεκριμένο τον θάνατο της γάτας σας, και έτσι να μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά, μη διστάσετε να οργανώσετε μια τελετή μνήμης. Το τελευταίο μπορεί να γίνει στο σπίτι σας, στον κήπο σας, σε δάσος ή ακόμα και δίπλα στη θάλασσα.Εσείς επιλέγετε το πιο ήσυχο μέρος για να αφήσετε τη γάτα σας να φύγει. Επειτα, ζητήστε από όλους να δώσουν μια σύντομη ομιλία. Ο στόχος είναι να μοιραστείτε τις πιο αστείες και ευχάριστες αναμνήσεις που είχατε με το ζώο.

συνομιλία πορτρέτο της Βεγγάλης
Πιστώσεις: iStock

Σημειώστε ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από τη φύτευση του δέντρου σας για να οργανώσετε αυτή τη μνήμη!

3. Κλείστε το μετάλλιό σας

Εάν η γάτα σας είχε ένα γιακά και μια ετικέτα με το όνομά της χαραγμένο πάνω της, γιατί όχι συνδέστε το στο μπρελόκ σας ? Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα βγάζετε τα κλειδιά σας, θα τον σκέφτεστε. Ένας ωραίος τρόπος να του αποτίσουμε φόρο τιμής, σωστά;

4. Βαπτίστε ένα αστέρι

Όχι, δεν ονειρεύεσαι. Στο Διαδίκτυο είναι πλέον δυνατό νααγοράστε ένα αστέρι και δώστε του το όνομα που θέλετε. Και δεν πρόκειται να λέμε ψέματα ο ένας στον άλλον, το να δώσεις το όνομα της γάτας σου σε ένα αστέρι είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να της κάνεις!

5. Βοηθήστε άλλες γάτες

Για να τιμήσετε τη μνήμη της γάτας σας ενώ κάνετε μια καλή πράξη, σκεφτείτε να πάτε στο καταφύγιο που βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι σας για να προσφέρετε τη βοήθειά σας στην τροφοδοσία. Πράγματι, τα καταφύγια χρειάζονται πάντα εθελοντές με κίνητρα για τη φροντίδα των εγκαταλελειμμένων γατών.

Και ποιος ξέρει, σε λίγο καιρό μπορεί να βρείτε μια γάτα που θα σας κάνει να θέλετε να την υιοθετήσετε;

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Έχετε ονειρευτεί γάτες; Να τι σημαίνει αυτό!

5 τρόποι για να βοηθήσετε εγκαταλελειμμένες γάτες σε καταφύγια

10 πράγματα που μόνο οι ιδιοκτήτες γατών μπορούν να καταλάβουν

οι 5 πιο κατάλληλες ράτσες!

Οι σκύλοι κοστίζουν 3 φορές περισσότερο από τις γάτες!