6 βήματα που πρέπει να κάνετε για να σεβαστείτε το περιβάλλον

Οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι ρυπαίνοντες στον πλανήτη. Τα κατοικίδια διαδραματίζουν επίσης, παρά τον εαυτό τους, σημαντικό ρόλο στη ρύπανση του περιβάλλοντος μας. Υπό αμφισβήτηση ? Η αστρονομική ποσότητα κροκέτας που χρειάζεται για να τα ταΐσει. Και όσο μεγαλύτερο είναι το ζώο, τόσο περισσότερο τρώει και επομένως τόσο περισσότερο ρυπαίνει. Έτσι, το αποτύπωμα άνθρακα μιας γάτας για ένα χρόνο είναι ισοδύναμο με αυτό ενός… μεσαίου μεγέθους αυτοκινήτου! Εάν ανησυχείτε για το μέλλον του όμορφου πλανήτη μας και προσπαθείτε ήδη να αλλάξετε το καταναλωτικό σας πρότυπο στο σπίτι, να ξέρετε ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες και για τη γάτα σας!

1. Μην πετάτε τα σκουπίδια στην τουαλέτα

Αυτή είναι η χειρονομία για να διώξουμε εντελώς! Εάν έχετε τη συνήθεια να ρίχνετε τα βρώμικα απορρίμματα της γάτας σας απευθείας στην τουαλέτα, να ξέρετε ότι αυτή έχει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Πράγματι, τα απορρίμματα γάτας δεν είναι πάντα ανακυκλώσιμα. Ωστόσο, ρέει απευθείας στα λύματα, τα οποία ρέουν από μόνοι τους στους ωκεανούς.

Προτιμήστε λοιπόν να πετάτε τα περιττώματα του αιλουροειδούς σας σε ένα βιοδιασπώμενη σακούλα !

2. Επιλέξτε ένα οικολογικό σκουπίδια

Το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του κουτιού απορριμάτων της γάτας σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα. Αυτή είναι για παράδειγμα η περίπτωση του πηλός, που είναι μη ανανεώσιμος πόρος και εξορύσσεται σε λατομεία. Ακόμη χειρότερα, έχουν υποστεί επεξεργασία πολλών απορριμμάτων Φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες, και η σκόνη που εκπέμπουν είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για εσάς, για τα μαλλιά σας αλλά και για το περιβάλλον.

Καλύτερα να επιλέξετε ένα απορρίμματα λαχανικών από ροκανίδια, φυτικές ίνες ή ακόμα και ανακυκλωμένο χαρτί. Μπορείτε έτσι ρίξτε το κατευθείαν στο κομπόστ.

3. Αγοράστε χύμα

Ναι, ορισμένες μάρκες τροφών για γάτες έχουν επίσης κυκλοφορήσει στο οργανικά και μηδενικά απόβλητα. Έτσι, σε ορισμένα καταστήματα, μπορείτε πλέον να αγοράσετε χύμα τα κροκέτα της γάτας σας και μειώστε δραστικά τις πλαστικές συσκευασίες. Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, το πλαστικό είναι η κύρια πηγή ρύπανσης αφού δεν είναι ανακυκλώσιμο. Για αυτό, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό, απλά πρέπει να το κάνετε φέρτε το δικό σας δοχείο (μπολ, σακούλα) και γεμίζουμε με την επιθυμητή ποσότητα κροκέτες.

η γάτα τρώει
Πιστώσεις: AaronAmat/iStock

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τοσπιτικό φαγητό. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί καλύπτει όλες τις διατροφικές ανάγκες της γάτας σας για να αποφύγετε ελλείψεις.

4. Περιορίστε τις αγορές σας

Όταν πας σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, είναι πολύ απλό, θέλεις να αγοράσεις τα πάντα. Και για καλό λόγο, αγαπάς κάντε τη γάτα σας ευτυχισμένη προσφέροντας τακτικά νέα παιχνίδια και αξεσουάρ. Γιατί όμως να καταστρέψεις τον εαυτό σου και να επενδύσεις σε αντικείμενα που τις περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και γεμάτο με χημικά πότε μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου;

Και αν δεν είστε λάτρεις του φτιάχνοντάς το μόνοι σας, τώρα κατασκευάζονται πολλά παιχνίδια υλικά φιλικά προς το περιβάλλονόπως κάνναβη, οργανικό βαμβάκι ή φυσικές ίνες.

5. Ανακυκλωτής

Από τα δεκάδες αντικείμενα που ανήκουν στη γάτα σας (παιχνίδια, μπολ, δέντρο γάτας, ξύλινος στύλος κ.λπ.), χρησιμοποιεί μόνο ένα πολύ μικρό μέρος τους. Και ξέρετε σίγουρα ότι δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ τα υπόλοιπα. Ετσι, αντί να πετάτε αχρησιμοποίητα αντικείμενα στα σκουπίδια, θυμηθείτε να τα δωρίσετε! Αυτό όχι μόνο θα κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους ανάμεσα σε μικρά αιλουροειδών, αλλά αυτά τα αντικείμενα θα έχουν επίσης ένα δεύτερη ζωή. Συμμετέχετε έτσι, στο επίπεδό σας, στη διατήρηση των πόρων του πλανήτη.

Και να ξέρεις ότι μπορείς επίσης ανακυκλώστε τα μαλλιά της γάτας σας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται απλώς είτε να τα βάλετε στο κομπόστ, είτε να τα βάλετε στον κήπο την άνοιξη ώστε τα πουλιά να τα χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν τις φωλιές τους ή να τα δώσετε σε εταιρείες που τα μεταμορφώνουν σε μαλλί.

6. Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα

Είτε πρόκειται για προϊόντα ελέγχου παρασίτων, προϊόντα αποπαρασίτωσης ή όλα τα άλλα προϊόντα περιποίησης και υγιεινής που χρησιμοποιείτε για τη γάτα σας, ως επί το πλείστον, δεν είναι καλά για τον πλανήτη! Ή ακόμα και για τη γάτα σας για αυτό το θέμα, επειδή οι χημικές ουσίες που περιέχουν μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για εκείνον.

Να ξέρετε όμως ότι πλέον υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές σε όλα αυτά τα προϊόντα, όπως το βιολογικό σαμπουάν.

Καλή ή κακή ιδέα;

Καλή ή κακή ιδέα;