6 εκπληκτικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον ύπνο της γάτας σας

Νόμιζες ότι ήξερες τα πάντα για τα μαλλιά σου; Ξανασκεφτείτε, οι αιλουροειδείς φίλοι μας κρύβουν ακόμα πολλά μυστικά! Η απόδειξη με αυτά τα 6 γεγονότα για τον ύπνο της γάτας σας που μάλλον δεν γνωρίζατε.

1. Κοιμάται 18 ώρες την ημέρα

Ναι, είναι τεράστιο. Στη φύση, η γάτα έχει ήδη συνηθίσει να κοιμάται όλη μέρα για να είναι λειτουργική γι’ αυτήν ενεργητικά πάρτι κυνηγιού μόλις έρθει το βράδυ, αλλά μια γάτα που ζει σε ένα διαμέρισμα και δεν χρειάζεται πλέον να κυνηγάει για φαγητό θα έχει την τάση να κοιμάται ακόμη περισσότερο, μεταξύ 16 και 18 ωρών την ημέρα.

2. Ο πολύς ύπνος είναι το μυστικό της μακροζωίας του

Φαίνεται περίεργο ότι ένα τόσο μικρό ζώο μπορεί εύκολα να ζήσει είκοσι χρόνια, ή και μερικές φορές να φτάσει τα 30 χρόνια… Ο λόγος είναι πολύ απλός: η γάτα οφείλει την εξαιρετική της μακροζωία στην ικανότητά της… να μην κάνει τίποτα ! Πράγματι, αφού κοιμάται (σχεδόν) όλη μέρα, εξοικονομεί δυνάμεις και καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης. Ένα παράδειγμα προς μίμηση; 😉

3. Ονειρεύεται

Όπως και εμείς, έτσι και η γάτα μπορεί να ονειρεύεται. Τότε μπορούμε να το δούμε πετάω στον ύπνο κάποιου. Ωστόσο, η γάτα είναι ένα ζώο που έχει α ιδιαίτερα ελαφρύ κρεβάτιγιατί δεν είναι μόνο αρπακτικό αλλά και θήραμα, αυτές οι περίοδοι ονείρων σπάνια διαρκούν περισσότερο από 5 λεπτά και συμβαίνουν μόνο όταν το αιλουροειδές έχει μπει σε βαθύ ύπνο. Και για να μπει μια γάτα σε βαθύ ύπνο, πρέπει να νιώθει απόλυτα ασφαλής.

γατάκι που κοιμάται
Πιστώσεις: iStock

4. Μισεί να τον ξυπνάνε

Τι χειρότερο από το να σε ξυπνήσουν ξαφνικά; Ωστόσο, αυτό είναι που υποφέρουν πολλές γάτες εξαιτίας των αδιάφορων ιδιοκτητών που δεν το σκέφτονται ούτε για μια στιγμή αν η γάτα τους κοιμάται, είναι επειδή τη χρειάζεται ! Με το να τραβηχτεί πολύ συχνά από τον ύπνο της, η γάτα σας θα μπορούσε γρήγορα να γίνει ευερέθιστη…

5. Είναι λάτρης του υπνάκου

Πιθανότατα δεν σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να μετρήσετε τον αριθμό των υπνάκων που παίρνει η γάτα σας κάθε μέρα… Λοιπόν, το κάναμε για εσάς και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικό! Πράγματι, η γάτα θα το έκανε μεταξύ 15 και 20 υπνάκων την ημέραείναι τεράστιο!

6. Το γατάκι χρειάζεται ύπνο για να μεγαλώσει

Ένα γατάκι κοιμάται τριγύρω 20 ώρες την ημέρα. Αυτές οι περίοδοι ύπνου του επιτρέπουν όχι μόνο να ξεκουραστεί αλλά και νανα δημιουργήσει τις νευρολογικές συνδέσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξή του. Γι’ αυτό το λόγο συνιστάται ανεπιφύλακτα να μην ξυπνάτε ένα γατάκι που κοιμάται!

Θα σας αρέσει επίσης:

Γιατί οι γάτες κοιμούνται συνέχεια;

5 πράγματα που η γάτα σας μισεί σε εσάς

10 περίεργες συμπεριφορές γάτας που εξηγούνται επιτέλους

Τα πάντα για την ευρωπαϊκή γάτα: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

5 συμβουλές για να το ταΐσετε καλά