6 ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία σας!

Το να έχεις γάτα δεν είναι μόνο πηγή ευτυχίας και (μεγάλης) χαράς. Έχει επίσης οφέλη για την υγεία σας. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο!

Καλό να ξέρω : Οι ιδιοκτήτες γατών πηγαίνουν στο γιατρό λιγότερο συχνά από άλλους!

1. Μειώνει το άγχος

Μπορεί να μην το μαντέψατε, αλλά η γάτα σας έχει μια μεγάλη δύναμη πάνω σας: επιτρέπει, μέσω της παρουσίας της, να μειώσει το στρες και το άγχος από το οποίο μπορεί να υποφέρετε. Πράγματι, σίγουρα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι, μετά από μια αγχωτική μέρα, αισθάνεσαι αμέσως καλύτερα όταν το μαλλί σου έρθει να στριμωχτεί κοντά σου ενώ γουργουρίζει.

Είναι φυσιολογικό, μελέτες έχουν δείξει ότι η απλή πράξη του να χαϊδεύετε το κατοικίδιό σας έχει α καταπραϋντικό αποτέλεσμα. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που ορισμένοι ιδιοκτήτες γατών προτιμούν να περνούν ένα βράδυ παρέα με το αιλουροειδές τους παρά να βγαίνουν για πάρτι!

2. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Εκτός από το ότι μειώνει το άγχος σας και ηρεμεί το μυαλό σας, η γάτα σας δρα επίσης άμεσα στη σωματική σας διάπλαση. Στην πραγματικότητα, επιτρέπει μειώστε την αρτηριακή σας πίεση.

η γάτα αναβοσβήνει
Πιστώσεις: Mark_KA / iStock

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η ύπαρξη γάτας στο σπίτι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Εκ τούτου, Οι ιδιοκτήτες γατών θα είχαν 30 έως 40% λιγότερο κίνδυνο να πεθάνει από καρδιακή προσβολή (πιο γνωστό ως καρδιακή προσβολή) ή εγκεφαλοαγγειακό ατύχημα (CVA).

3. Αυξάνει την αντοχή σας στις αλλεργίες

Έχει αποδειχθεί: τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζώα, ειδικά με γάτες, έχουν λιγότερο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών καθώς και άλλα αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα, μεγαλώνοντας.

Και για τους ενήλικες, να γνωρίζετε ότι τα άτομα που είναι αλλεργικά στις γάτες μπορεί να καταλήξουν ξεπεράσουν εν μέρει την αλλεργία τους ζώντας με ένα αιλουροειδές. Από την άλλη, όταν έρθουν σε επαφή με άλλη γάτα από τη δική τους, η αλλεργία θα πυροδοτηθεί ξανά.

4. Βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς

Εκτός από το να σε βοηθάω να είσαι καλύτερη διάθεση σε καθημερινή βάση, η γάτα σας είναι επίσης ένα ασύγκριτο στήριγμα στη μάχη κατά της μοναξιάς και της κατάθλιψης. Πράγματι, ό,τι κι αν συμβεί στη ζωή σου, είναι εκεί, πάντα εκεί, έτοιμος να σε παρηγορήσει.

Πολύ περισσότερο από μια απλή καθημερινή παρουσία, παίζει το ρόλο του φίλου, ή ακόμα και αδελφός, αδελφή ή παιδί. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς σου και ξέρεις ότι μπορείς πάντα να βασίζεσαι πάνω του. Η άνευ όρων αγάπη του είναι τελικά το καλύτερο φάρμακο στον κόσμο.

κουβέντα
Credits: NiseriN / iStock

5. Βελτιώνει τη φυσική σας κατάσταση

Εάν ζείτε σε διαμέρισμα, θα πρέπει να εργαστείτε ακόμα πιο σκληρά για να διατηρήσετε τη γάτα σας σε καλή φυσική κατάσταση. Χρυσός, παίζοντας μαζί του καθημερινάδιατηρείς και τον εαυτό σου σε φόρμα.

Σίγουρα λοιπόν, το να έχεις γάτα απαιτεί λιγότερη σωματική προσπάθεια από το να έχεις σκύλο αφού η καθημερινή βόλτα δεν είναι απαραίτητη. Αλλά πάντα λαμβάνεται!

6. Σας βοηθά να κοιμηθείτε

Τι πιο ωραίο από το να αποκοιμηθείς υπό τον ήχο του απαλού γουργουρίσματος της γάτας σου; Μάλιστα το γουργουρητό του λειτουργεί ως ένα είδος «λευκού θορύβου» χαμηλής συχνότητας, ο λευκός θόρυβος είναι γνωστό ότι προάγει τον ύπνο. Η θεραπεία με γουργούρισμα δεν υπάρχει για τίποτα!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο ? Θα σας αρέσει επίσης:

5 κίνδυνοι πτώσης που πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης γάτας

Πώς να κάνετε τη γάτα σας να σας αγαπήσει: 10 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε