6 ιδέες για εσωτερικές εγκαταστάσεις για τη γάτα σας

Οι γάτες μας πρέπει να νιώθουν καλά, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να τα αφήσετε να βγουν με ασφάλεια. Είναι σημαντικό λοιπόν να κανονίσετε τα απαραίτητα στο κατάλυμά του για να μην τους λείψει τίποτα. Ακολουθούν μερικές ιδέες για εσωτερικές εγκαταστάσεις που θα βελτιώσουν την άνεση της γάτας σας.

1/ Ένα κουτί απορριμμάτων

Η τουαλέτα της γάτας δεν είναι απαραίτητα πολύ ευχάριστη στην εμφάνιση και δεν ξέρουμε πάντα πού να την τοποθετήσουμε. Αν στο γατάκι σας αρέσουν τα παιχνίδια κρυφτού, ένα κουτί απορριμμάτων κρυμμένο σε ένα έπιπλο θα μπορούσε να του ταιριάζει απόλυτα. Εδώ μπορεί να είναιένα έπιπλο που υπάρχει ήδη ή ένα νέο που θα εγκαθιστούσες ειδικά για αυτόν. Μπορεί να έχει το σχήμα γλάστρας, να αποκαλύπτει ένα φυτό ή ακόμα και να προσκαλείται μέσα σε έναν πάγκο. Στην πραγματικότητα, πολλές δυνατότητες είναι στη διάθεσή σας!

2/ Ένα μαξιλάρι παραθύρου

Το ξέρουμε: οι γάτες είναι πραγματικά περίεργες! Έτσι, η τοποθέτηση μιας άνετης γωνίας κολλημένης στο παράθυρο κάνει περισσότερους από έναν χαρούμενους. Χάρη σε αυτό, το αιλουροειδές σας θα είναι χαλαρό και στο σωστό μέρος για να θαυμάσει αυτό που συμβαίνει έξω.

3/ Μια αιώρα αφιερωμένη στις γάτες

Όλοι γνωρίζουμε τις αιώρες. Ωστόσο, αιώρες γάτας, λίγο λιγότερες! Στην πραγματικότητα, είναι η ίδια αρχή με εμάς, αλλά μικρότερη. Έτσι, είναι δυνατή η τοποθέτηση του σε ύψος, αλλά και κάτω από ένα έπιπλο αφήνοντας αρκετό χώρο για τη γάτα. Χάρη σε αυτό, μπορεί είτε να είναι ήσυχος μακριά από τα μάτια του, είτε κυριαρχούν στο δωμάτιο.

4/ Ένα μάθημα τοίχου για γάτες

Είναι γνωστό: η πλειοψηφία των γατών χρειάζεται να ασκούνται πολύ τακτικά. Ωστόσο, σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, δεν είναι πάντα εμφανές κρατήστε το ζώο σας αρκετά απασχολημένο. Πώς λοιπόν εξοικονομείτε χώρο; Χάρη σε εγκαταστάσεις τοίχουη γάτα μπορεί να πηδήξει, να κρυφτεί και να τρέξει σε ένα μέρος ειδικά σχεδιασμένο για αυτόν.

5/ Στρατηγικά τοποθετημένες γρατσουνιές

Οι γρατσουνιστικές αναρτήσεις είναι απαραίτητα για γάτες! Πράγματι, αν δεν θέλετε να βρείτε τον καναπέ σας, τους τοίχους ή τα έπιπλά σας κουρελιασμένα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε προσεκτικά το δέντρο της γάτας σας. Έτσι, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε σε διαφορετικά στρατηγικά σημεία όπως γύρω από ένα έπιπλο, σε τοίχο, στο επίπεδο μιας γωνίας ή ακόμα και στα πόδια του καναπέ σας. Επιπλέον, εάν η γάτα σας έχει συνηθίσει να ξύνει κάπου, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ξύσιμο post στο ίδιο μέρος.

6/ Χώροι στα φυτά για να μπορεί να κυκλοφορεί η γάτα

Μερικά αιλουροειδή αγαπούν πολύ τη φύση. Επομένως, μια μικρή φυτική γωνιά δεν θα τους βλάψει. Επιπλέον, τα φυτά δημιουργούν έναν καταπραϋντικό και αναζωογονητικό χώρο για τα ζώα. Επομένως, μη διστάσετε να ξεκινήσετε αυτήν την εγκατάσταση! Ωστόσο, φροντίστε να κανονίσετε αυτό το μέρος με μη τοξικά φυτά.

Και εσείς, τι εσωτερικά εξαρτήματα έχετε φτιάξει για τη γάτα σας; Απαντήστε μας στα σχόλια!

Ποια είναι τα οφέλη των εντομοκροκέτες;

Τι ετήσιο προϋπολογισμό πρέπει να σχεδιάσετε για τη γάτα σας;