6 καλοί λόγοι για να υιοθετήσεις μια γριά γάτα

Η υιοθεσία ενός γατάκι είναι το όνειρο πολλών μελλοντικών ιδιοκτητών γατών. Με το χαριτωμένο πρόσωπό τους, δύσκολο να αντισταθείς! Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρετικοί λόγοι για να προτιμήσετε να υιοθετήσετε μια ενήλικη γάτα, ακόμα και αυτή που είναι ήδη αρκετά προχωρημένη σε ηλικία… Μάθετε ποιες!

1. Είναι καθαρός

Μια γριά γάτα ξέρει ήδη πώς να χρησιμοποιεί ένα κουτί απορριμάτων και έχει αποκτήσει όλα τα έννοιες της υγιεινής απαραίτητο για τη ζωή μιας οικόσιτης γάτας. Επομένως, δεν υπάρχει κίνδυνος να χρειαστεί να καθαρίσετε κανένα μικρό περιστατικά. Λοιπόν, μέχρι να γεράσει πραγματικά, πολύ…

Πράγματι, σε πολύ προχωρημένη ηλικία, οι γάτες μπορούν να αναπτύξουν α ακράτεια ούρων. Αλλά να είστε σίγουροι, αυτό δεν ισχύει για όλες τις ηλικιωμένες γάτες!

2. Έχει τον χαρακτήρα του

Μια ηλικιωμένη γάτα έχει ήδη φτιάξει τη δική της προσωπικότητα. Επομένως, θα είναι ευκολότερο να επιλέξετε μια γάτα σύμφωνα με τη δική σας συνήθειες ζωής και τη δική σου ιδιοσυγκρασία. Επιπλέον, θα ξέρετε τι να περιμένετε για το μέλλον. Πράγματι, μόλις διαμορφωθεί ο χαρακτήρας μιας γάτας, υπάρχει μικρός κίνδυνος να αλλάξει.

3. Κοιμάται (πολύ) συχνά

Αν ψάχνετε για γάτα ηρεμία και όποιος περνά τον περισσότερο χρόνο του στον ύπνο και την αγκαλιά, προτιμήστε μια γριά γάτα. Πράγματι, τα γατάκια είναι πολύ περισσότερα ενεργητικός και χρειάζονται πολύ περισσότερη προσοχή.

κουβέντα
Συντελεστές: sjallenphotography / iStock

Με τα γατάκια, μην φανταστείτε να εκμεταλλεύεστε τα βράδια σας και τα Σαββατοκύριακα σας για να πάρετε έναν υπνάκο!

4. Είναι μορφωμένος

Τα γατάκια είναι πολύ χαριτωμένα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν διστάζουν καταστρέφω έπιπλα ή οτιδήποτε στο πέρασμά τους με τα νύχια τους (συμπεριλαμβανομένων των αστραγάλων και των χεριών σας). Αν δεν θέλετε να πείτε αντίο στον ολοκαίνουργιο καναπέ ή τις κουρτίνες της γιαγιάς σας, υιοθετήστε μια ήδη ενήλικη γάτα.

5. Είναι ευγνώμων

Μια γριά γάτα ξέρει πώς να είναι ευγνώμων σε αυτόν που την πήρε μέσα. αγάπη θα σε κουβαλήσει θα είναι ίσως και πιο δυνατό από αυτό ενός γατάκι που θα έχει μεγαλώσει δίπλα σου.

6. Είσαι η τελευταία του ευκαιρία

Το να υιοθετήσεις μια γριά γάτα είναι να δώσεις λίγο ευτυχία σε ένα ζώο με μια δύσκολη ζωή και μερικές φορές να σώσει τη ζωή του. Χωρίς εσάς, θα μπορούσε να υποστεί ευθανασία ή να περάσει χρόνια κλεισμένος σε ένα κλουβί, μόνος και λυπημένος.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο ? Θα σας αρέσει επίσης:

Πώς σας αναγνωρίζει η γάτα σας;

Καλή ή κακή ιδέα;