6 συμβουλές για να εφαρμόσετε!

Στις γάτες δεν αρέσει το νερό, είναι γνωστό. Δεν τους αρέσει να το αγγίζουν, πόσο μάλλον να το πίνουν. Όταν ζούσαν στη φύση, αυτό δεν ήταν πρόβλημα αφού ικανοποιούσαν τις ανάγκες τους σε νερό με το αίμα του θηράματός τους. Αλλά από τότε που έγιναν οικόσιτες (ή έτσι μας κάνουν να πιστεύουμε), οι γάτες τρώνε κυρίως ξηρά τροφή, κροκέτες και εκτίθενται στη ζέστη των διαμερισμάτων και των σπιτιών, γεγονός που αυξάνει την ανάγκη τους για ενυδάτωση. Δυστυχώς, η αποστροφή τους για το νερό είναι ακόμα καλά εδραιωμένη… Αν δεν ξέρετε πλέον τι να κάνετε για να πιει η γάτα σας, να είστε σίγουροι, υπάρχουν λύσεις!

1. Η βρύση

Οι γάτες μισούνύδατα πίσω από διάφραγμα, πηγή πολλών βακτηρίων. Έτσι, προτιμούν να πίνουν νερό από τη βρύση ή τη λεκάνη της τουαλέτας γιατί ανανεώνεται συνεχώς και άρα είναι πάντα καθαρό. Εάν δεν το βρίσκετε πολύ υγιεινό, αλλά στη γάτα σας αρέσει να πίνει μόνο κινούμενο νερό, αγοράστε του ένα συντριβάνι !

2. Ένα κεραμικό ή γυάλινο μπολ

Οι γάτες έχουν α υπερβολικά ανεπτυγμένη όσφρηση. Εάν το φαγητό ή το νερό τους είναι σε δοχείο που μυρίζει άσχημα, να είστε σίγουροι ότι δεν θα το αγγίξουν. Οι αιλουροειδείς φίλοι μας μισούνπλαστική μυρωδιάεπιλέξτε μπολ από κεραμικό, γυαλί ή ακόμα και από ανοξείδωτο ατσάλι.

3. Δροσερό νερό

Για να κάνετε τη γάτα σας να θέλει να πιει, φροντίστε το νερό της να είναι πάντα φρέσκο ​​και καθαρό. Μην διστάσετε λοιπόν αλλάξτε το κάθε μέρα, ή ακόμα και δύο φορές την ημέρα. Και το καλοκαίρι, προσθέστε ένα παγάκι για να διατηρεί πάντα μια κρύα θερμοκρασία, κάτι που σίγουρα θα κάνει τη γάτα σας να θέλει να το δοκιμάσει για να δροσιστεί.

γάτα τρώει ποτά μπολ
Πιστώσεις: iStock

4. Ένα φαρδύ μπολ

Οι γάτες μισούν να αγγίζουν τα μουστάκια τους την άκρη του μπολ τους όταν τρώνε ή πίνουν. Αυτό τους δίνει μια ιδιαίτερα δυσάρεστη αίσθηση. Θυμηθείτε λοιπόν να γεμίζετε πάντα το μπολ με νερό της γάτας σας μέχρι το χείλος ή αγοράστε του μεγάλα μπολ.

5. Χυμός τόνου

Για να προσελκύσετε το φουρνάκι σας στο μπολ με νερό του, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε υποκλοπές. Για παράδειγμα, ρίξτε μερικές σταγόνες χυμό τόνου σε αυτό και να είστε σίγουροι ότι η γάτα σας δεν θα είναι πλέον εκλεκτή.

6. Πολλά σημεία νερού

Στις γάτες δεν αρέσει να πίνουν εκεί που τρώνε. Αυτή η συνήθεια προέρχεται από τους άγριους προγόνους τους που φοβόντουσαν ότι το νερό θα μεταδώσει ασθένειες στο φρεσκοκυνηγητό θήραμά τους. Για να μην αρρωστήσουν λοιπόν προτιμούν να πίνουν μακριά από το φαγητό τους..

Προτιμήστε, λοιπόν, να εγκαταστήσετε πολλά σημεία νερού γύρω από το σπίτι σας για να αφήσετε τη γάτα σας ελεύθερη να επιλέξει πού θέλει να ξεδιψάσει.

Θα σας αρέσει επίσης:

9 συμβουλές για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να φάει, ακόμα κι αν είναι δύσκολο!

3 συμβουλές για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να χρησιμοποιήσει το ξύσιμο του

5 συμβουλές για να αποτρέψετε τη γάτα σας από το να ξύνει τον καναπέ σας

ορίστε σε τι ποσότητες ανάλογα με την ηλικία του

τι επιπτώσεις στη γάτα σας;