9 συμβουλές για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να φάει, ακόμα κι αν είναι δύσκολο!

Εάν η γάτα σας φυσικά δεν έχει μεγάλη όρεξη και επιπλέον αποδεικνύεται ιδιαίτερα απαιτητική όσον αφορά το φαγητό, θα χρειαστεί να βρείτε μερικά κόλπα για να την ενθαρρύνετε να φάει.

1. Ζεστάνετε ξανά το φαγητό του

Οι γάτες μισούν να τρώνε κρύο φαγητό. Στην πραγματικότητα, προτιμούν το φαγητό τους να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεστό. Βγάλτε, λοιπόν, την τροφή της γάτας σας από το ψυγείο λίγα λεπτά πριν της τη δώσετε ή ξαναζεστάνετε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.

2. Κρατήστε το φαγητό του φρέσκο

Οι γάτες είναι γνωστό ότι τρώνε επιλεκτικές, αλλά αν υπάρχει κάτι που δεν θα αγγίξουν ποτέ, αυτό είναι το μπαγιάτικο φαγητό. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να μην αφήνετε ποτέ το φαγητό έξω για πολύ και φροντίστε να κρατάτε καλά την κροκέτα της γάτας σας. Προτιμήστε, λοιπόν, να του δώσετε μικρές ποσότητες, ακόμα κι αν ζητήσει περισσότερες, για να μην σπαταλήσετε το φαγητό.

γάτα κροκέτα μπολ φάτε
Πιστώσεις: iStock

3. Χρησιμοποιήστε μαγιά μπύρας

Για να τονώσετε την όρεξη της γάτας σας, μπορείτε να πασπαλίζετε το φαγητό με μαγιά μπύρας με ρυθμό μισό κουταλάκι του γλυκού την ημέρα. ΟΧΙ μονο ότι θα κάνει το φαγητό τους πιο εύγευστοαλλά επιπλέον θα έχει ως αποτέλεσμα ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα καθώς και τη γούνα και τα νύχια του.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι σολομού που ρίχνετε (ελαφρά) στο φαγητό του.

4. Βάλτε το μπολ του στη σωστή θέση

Αν υπάρχει κάτι που μισούν οι γάτες, είναι να τρώνε στο ίδιο μέρος με το κουτί τους. Πράγματι, είναι ένα αντανακλαστικό που τους έρχεται από τους άγριους προγόνους τους: πολλά βακτήρια βρίσκονται στα ούρα και στα κόπρανα, έτσι θα μπορούσαν να μολύνουν το φαγητό τους.

Ομοίως, τοποθετήστε το μπολ του σε ένα ήσυχο μέρος, ή ακόμα και ψηλά, όπου μπορεί να φάει χωρίς τον κίνδυνο να τον ενοχλήσουν.

5. Μην παρακάνετε τις λιχουδιές

Εάν έχετε τη συνήθεια να δίνετε λιχουδιές στη γάτα σας, η τελευταία θα μπορούσε να τις αρέσει και να εγκαταλείψει το συνηθισμένο, λιγότερο νόστιμο φαγητό της. Για να αποτρέψετε το να γίνει πολύ επιλεκτικός, δώστε του λιχουδιές μόνο κατ’ εξαίρεση, και μόνο για να τον ανταμείψει. Προσθέστε, λοιπόν, ένα μικρό κομμάτι τυρί στο μπολ του αρκεί να ξαναβρεί την όρεξή του.

η γάτα τρώει λιχουδιές με κροκέτες
Πιστώσεις: iStock

6. Μετατρέψτε την ώρα του φαγητού σε ώρα παιχνιδιού

Ορισμένα αξεσουάρ έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διεγείρουν την όρεξη των γατών. Αυτό συμβαίνει με τα παιχνίδια διανομής κροκέτας, όπως το Pipolino, τα οποία έχουν τη λειτουργία τουενθαρρύνετε τη γάτα να φάει κάνοντας έκκληση στα κυνηγετικά της ένστικτα : το ζώο πρέπει να κυλήσει το παιχνίδι στο έδαφος έτσι ώστε οι κροκέτες που περιέχονται μέσα να πέφτουν από τις τρύπες που προβλέπονται για το σκοπό αυτό. Όχι μόνο είναι διασκεδαστικό για τη γάτα σας, αλλά της επιτρέπει επίσης να ασκείται.

7. Διαχωρίστε τα μπολ εάν έχετε πολλές γάτες

Οι γάτες είναι ανεξάρτητα και πολύ εδαφικά ζώα που δεν τους αρέσει να μοιράζονται. Εάν έχετε πολλές γάτες ή μια γάτα και έναν σκύλο, βεβαιωθείτε ότι έχουν τα δικά τους μπολ φαγητού. Αποφύγετε επίσης να τα ταΐζετε ταυτόχρονα.

συνομιλίες Μέιν Κουν
Credits: Pxhere

8. Μην αλλάξεις ξαφνικά τη διατροφή του

Εάν αποφασίσετε ξαφνικά να αλλάξετε τη μάρκα κροκέτας της γάτας σας, μπορεί όχι μόνο να μην την ευχαριστήσει αλλά και να της δημιουργήσει πεπτικά προβλήματα. Προτιμήστε λοιπόν κάντε μια ομαλή μετάβαση ενσωματώνοντας σταδιακά τις νέες κροκέτες στη διατροφή του, για 1 περίπου εβδομάδα.

9. Μαλακώστε τις κροκέτες του

μερικές γάτες προτιμούν να τρώνε μαλακά φαγητά. Εκ τούτου, μια μικρή συμβουλή περιλαμβάνει το μαλάκωμα της κροκέτας της γάτας σας υγράνοντάς το με νερό ή βουτώντας το σε ζωμό για να διευκολύνετε το μάσημα.

Θα σας αρέσει επίσης:

6 συμβουλές για να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να πίνει

Η πλήρης λίστα με τα φρούτα και τα λαχανικά που μπορείτε να δώσετε στη γάτα σας

Να γιατί πρέπει να δώσετε στη γάτα σας μαγιά μπύρας

Πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει μια γάτα χωρίς να φάει ή να πιει;

Τα 9 επίσημα χρώματα τριχώματος της γάτας