Top 10 ράτσες γατών με μεγάλα αυτιά

Η σωματική διάπλαση των γατών είναι κάτι παραπάνω από ελκυστική. Ανάμεσα στα μακριά μουστάκια τους, τις θαμνώδεις ουρές τους και τα αξιολάτρευτα πρόσωπά τους, οι αιλουροειδείς φίλοι μας είναι πραγματικά μερικά από τα πιο χαριτωμένα ζώα στον κόσμο! Κάποιοι όμως από αυτούς έχουν κάτι παραπάνω: μεγάλα αυτιά!

1. Ο Αβησσυνός

Αν ο Αβησσυνός λέγεται και « γάτα λαγουδάκι (γάτα κουνέλι), δεν είναι για τίποτα! Πράγματι, τα μεγάλα αυτιά του είναι μάλλον σπάνια στον κόσμο των αιλουροειδών. Ομοίως, ο Αβησσυνός έχει τη διάκριση ότι είναι ένας από τους πιο ελαφριές γάτεςγια το μέγεθός του, με μέσο βάρος από 4 έως 5 κιλά.

Και ακόμα κι αν μοιάζει παράξενα με μια μικρή αφρικανική αγριόγατα, δεν έχει καθόλου χαρακτήρα. Πράγματι, αυτό το αιλουροειδές είναι de φύση κοινωνικόςείτε με ανθρώπους, είτε με άλλες γάτες ή ακόμα και με άλλα ζώα!

τσατ αβυσσιν τικαρισμενο tabby
Συντελεστές: tsapenkodg/Pixabay

2. Η Σαβάνα

από ένα διασταύρωση μεταξύ μιας γάτας της Βεγγάλης και ενός Serval, η Σαβάνα μοιάζει με τσίτα. Τα πάντα πάνω του είναι εντυπωσιακά, είτε είναι το ύψος του, το βάρος του (πάνω από 10 κιλά), η μυϊκή του μάζα ή ακόμα και τα αυτιά του!

Αλλά μην σας ξεγελάσει αυτό το ελαφάκι, η Σαβάνα είναι πολύ στοργικός και ιδιαίτερα παίχτης. Και περίεργο πράγμα για μια γάτα: λατρεύει το νερό!

chat σαβάνα
Συντελεστές: skeeze/Pixabay

3. Η Σφίγγα

Αν το Sphynx είναι τόσο διάσημο, είναι επειδή δεν έχει χωρίς μαλλιά. Λοιπόν σχεδόν. Στην πραγματικότητα, εξακολουθεί να έχει μια λεπτή τρίχα στο σώμα του. Πέρα από το «γυμνό» του, το Sphynx φημίζεται και για το πρόσωπο νυχτερίδαςλόγω ιδίως του τριγωνικού κεφαλιού του και των μεγάλων ευθύγραμμων και μυτερών αυτιών του σκαρφαλωμένα στην κορυφή του κρανίου του.

Όσον αφορά την ιδιοσυγκρασία, η Sphynx είναι μια πολύ στοργική γάτα, ακόμη και δοχείο με κόλλα. Η μικρή του ευχαρίστηση; Ανέβα στους ώμους του ανθρώπου του!

κουβέντα σφίγγα
Πίστωση: s3jelv/Pixabay

4. Le Cornish Rex

Η Cornish Rex είναι μια από τις λίγες γάτες με σγουρά μαλλιά. Δεν είναι όμως αυτή η μόνη ιδιαιτερότητά του. Πράγματι, έχει και μεγάλα αυτιά που φαίνονται δυσανάλογα με το υπόλοιπο σώμα του.

Πολύ βαβάρδος, στον Cornish Rex αρέσει να νιαουρίζει σχεδόν σε οτιδήποτε και σε όλα, κάτι που μπορεί να γίνει ενοχλητικό μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, ο αγαπητός χαρακτήρας του και η συμπεριφορά του «γάτας-σκύλου» αντισταθμίζουν αυτό το μικρό ελάττωμα!

Πιστώσεις: Okssi68/iStock

5. Ο Ντέβον Ρεξ

Όπως ο ξάδερφός του, το Cornish Rex, το Devon Rex έχει επίσης ένα σγουρό παλτό και μεγάλα αυτιά, που του προσδίδουν μια συγκεκριμένη γοητεία.

Του καλοπροαίρετη φύση, αυτό το αιλουροειδές με μαλακή επίστρωση γεμίζει ενέργεια και χρειάζεται συνεχή προσοχή από τους ιδιοκτήτες του. Μένοντας μόνος όλη μέρα κοιμώμενος, πολύ λίγο για εκείνον!

chat devon rex
Συντελεστές: Artem Bolshakov/iStock

6. L’Oriental

Η γάτα της Ανατολής είναι στην πραγματικότητα ένα σιαμαίο με ένα πλήρως χρωματιστό παλτό. Με το τριγωνικό κεφάλι, τα αμυγδαλωτά μάτια και τα μεγάλα αυτιά του, είναι εύκολα αναγνωρίσιμος.

Η ιδιοσυγκρασία του μοιάζει από όλες τις απόψεις με αυτή του Σιάμα: είναι ομιλητικός, κτητικός, τρυφερός και πάνω από όλα πολύ ευφυής!

chat ανατολίτικο
Πιστώσεις: Leschenko/iStock

7. Οι σιαμαίοι

Οι σιαμαίοι διαθέτουν μια φυσική κομψότητα, που τονίζεται από τα γαλάζια μάτια τους και τη σκούρα μάσκα στο πρόσωπό τους. Δεν είναι για τίποτα αυτόέχει το παρατσούκλι Πρίγκιπας των Γάτων ! Επιπλέον, έχει σχετικά μεγάλα αυτιά, κάτι που δεν μειώνει τη γοητεία του.

Αυτή η γάτα είναι συνήθως πολύ δεμένος με τον άνθρωπο του, με τον οποίο ζει μια πραγματικά συγχωνευμένη σχέση. Η κύρια ιδιαιτερότητά του είναι ότι μερικές φορές είναι κυκλοθυμική: σε λίγα δευτερόλεπτα μετατρέπεται από μια ευγενική και συμπαθητική γάτα σε ένα ομιλητικό και ιδιότροπο αιλουροειδές.

Σιαμέζικη γάτα
Πίστωση: rihaij/Pixabay

8. Οι Μπαλινέζοι

Ο Μπαλινέζος κατάγεται επίσης από τους Σιάμγεγονός που εξηγεί γιατί έχει τη θέση της σε αυτή την κατάταξη του γάτες με μεγάλα αυτιά. Το τρίχωμα του όμως είναι πιο μακρύ από αυτό του ξαδέλφου του και η ουρά του έχει σχήμα φτερού.

Αληθής κυνηγός, μπορεί να αφιερώνει ώρες σε αυτή τη δραστηριότητα (ή παίζοντας), αλλά μπορεί επίσης να είναι ήρεμος και με ενσυναίσθηση, ειδικά όταν νιώθει ότι ο κύριός του είναι λυπημένος. Να είστε σίγουροι ότι θα είναι το πρώτο που θα τον παρηγορήσει!

μπαλινέζικη γάτα
Συντελεστές : Mary Desmond/Wikimedia Commons

9. Le Singapura

Με το μήκος του 25 εκ. και του 2 κιλά, η Σιγκαπούρα θεωρείται η μικρότερη οικόσιτη γάτα στον κόσμο. Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο φαίνεται να έχει μεγάλα αυτιά. Πράγματι, δεδομένου του μικρού του μεγέθους, ξεχωρίζουν ιδιαίτερα!

Η Σιγκαπούρη έχει ένα τέλεια ισορροπημένη ιδιοσυγκρασία. Είναι τρυφερός, παιχνιδιάρης, έξυπνος, ήρεμος και κοινωνικός. Είναι πολύ απλό, έχει μόνο ιδιότητες!

chat singapura
Συντελεστές: Straits Singapuras/Wikimedia Commons

10. L’Ocicat

Ελάχιστα γνωστό στη Γαλλία, το Ocicat, που προκύπτει από τη διασταύρωση ενός Σιάμου και ενός Αβησσυνίου, είναι όλο και πιο δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Του στίγματα παλτό ανακαλεί αυτό του οσελότ και του δίνει τον αέρα ενός μικροσκοπικού θηρίου.

Εύκολη, αυτή η γάτα ξέρει πώς να προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να ζήσει με έναν ηλικιωμένο αλλά και με παιδιά. Η μόνη του απαίτηση: να έχει χώρο για να μπορεί να τεντώνει τα πόδια του!

συνομιλίες ocicat
Συντελεστές: Rhcaplan/Wikipedia

Σας άρεσε αυτό το άρθρο για τις γάτες με μεγάλα αυτιά; Θα σας αρέσει επίσης:

Οι 10 πιο όμορφες ράτσες γατών στον κόσμο

Οι 8 κορυφαίες ράτσες γατών που μοιάζουν με πραγματικές μεγαλόσωμες γάτες

Επιλέξτε τη ράτσα της γάτας σας σύμφωνα με το αστρολογικό σας ζώδιο

Top 10 φυλές γατών με μπλε μάτια

Οι 5 κορυφαίες ράτσες γάτας με “αυτιά λύγκα”